Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2016 18:58 - Костадин Костадинов: От Усури до Мисури всички са кутригури
Автор: aristotelis Категория: История   
Прочетен: 2386 Коментари: 2 Гласове:
-1

Последна промяна: 09.10.2016 19:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако следим внимателно всички генетични „открития“ за нашия произход, скоро трябва да прекръстим тази книга на „История тракобългарская“. На войнстващата простащина, на фалшификацията на историята, на подмяната на историческото ни наследство и самосъзнание трябва да се дава отпор. В противен случай не демографската катастрофа ще причини изчезването на нашия народ. Преди да изчезнем физически ще сме претопени ментално в нещо, която няма да има нищо общо нито с българите, нито с българската култура.

image

Ние българите говорим славянски език, имаме славянска култура и славянско самосъзнание. Как се преодолява това? Много лесно. Първо, цялата ни култура се обявява за тракийска. Всички общи черти с другите славянски народи се обявяват за българско (разбирай тракийско) влияние над славяните. Славянското ни самосъзнание се обявява за резултат от късно руско влияние (през 19 век), а славянският характер на българският език директно се отрича и толкоз. Като цяло се отрича и съществуването на славяните въобще – тях са ги измислили отново руснаците (Екатерина Велика през 18 век), иначе те никога не са съществували. На целият този бъркоч му се придава наукоподобна форма, чиято едничка цел е да разколебае и разклати националното самосъзнание на българите, като всичко това се прави, забележете, от високо „патриотични“ подбуди. На този фон не буди учудване факта, че „История славянобългарская“ на Паисий Хилендарски отпадна от малките класове и беше пренасочена към големите. Като им дойде времето да я учат, вече може името и да е сменено на „История тракобългарская“. Всъщност твърденията, че всъщност оригиналното име било „История славнобългарска“, и че заглавието било фалшифицирано (от сещате се кого, точно така, руснаците), вече изглеждат като приятна детска закачка.

Когато влязох в университета преди 19 години на мода беше „доказването“ на прабългарския характер на българския народ. В един момент почти беше „доказано“, че човечеството е произлязло от прабългарите. Тогава се шегувахме, че от Усури до Мисури всички са кутригури. Сега прабългарите вече не са хит, на дневен ред са траките. Траките са създали човешката цивилизация, те са открили буквите, включително и кирилицата, обаче в един момент решават да се прекръстят на българи. Защо, не е ясно, вероятно от скромност.

Сега тръпна в очакване. Вероятно следващото изследване ще докаже, че ние сме първото нещо, което е произлязло след Големия взрив. И че американците са ни най-близки от всички народи, разбира се.

Ако спра с иронията, която дори и на мен ми дойде в повече, няма как да не отбележа следните няколко неща:

 1. Ние българите сме действително наследници и на траките, но не сме траки. Има граница, отвъд която ставаме като македонските историчари, които обявиха Александър Македонски за техен сънародник, а Розетският камък за написан на битолски диалект.

2. Имаме достатъчно славна и велика история, за да я фалшифицираме.

3. Имаме огромно влияние над славянския свят, но то е точно заради славянският ни произход. Почти няма славянски народ, който в един момент от своята история да не е имал старобългарския език като свой официален.

4. Пропагандата срещу Русия е антибългарска. Руската култура е дъщерна на създадената от нас славяновизантийска цивилизация (изразът е на световноизвестния историограф Арнолд Тойнби), а българският език в неговата средновековна книжовна норма е официален в Русия до времето на Петър I. Плюенето срещу Русия, руснаците и руската култура е плюене срещу собственото ни историческо наследство.

5. Генетичните изследвания на произхода се зараждат като модерно явление в САЩ, където за местните хора, продукт на мешавица от най-различни народи и раси, това е единственият начин да разберат кои са и откъде идват. Такива изследвания в България, държава на повече от 14 века, и сред българите, народ на близо 2000 години, са безсмислени.

На войнстващата простащина, на фалшификацията на историята, на подмяната на историческото ни наследство и самосъзнание трябва да се дава отпор. В противен случай не демографската катастрофа ще причини изчезването на нашия народ. Преди да изчезнем физически ще сме претопени ментално в нещо, която няма да има нищо общо нито с българите, нито с българската култура.

За мен: Роден съм във Варна на 1 април 1979 г.
Завърших „Балканистика“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ през 2002 г. и „Право“, пак там, през 2011 г. На 2 август 2014 г., Илинден, със съмишленици от цяла България учредихме политическа организация, наречена „Възраждане“, на която съм председател. В момента съм общински съветник във Варна и директор на Регионален исторически музей – Добрич.



Гласувай:
3



1. staler - точка трета издава дълбокото ме...
09.10.2016 21:05
точка трета издава дълбокото ментално раздвоение на автора,за които факта че няма славянски народ,които да не е използвал старобългарски за свои официален език е неоспоримо доказателство че прабабата и правнучката са започнали своето цивилизационно съвместно съществуване по едно и също време....до това води повърхностното четене на трудовете на тоинби......генетичните изследвания са противопоказни за всякакви политически мотивирани исторически фалшификации,а освен това предизвикват остри позиви в стомашно-чревния тракт на наште семит-африкански приятели,поради което трябва въобще да се забранят........ако това са тезите на "възродителите"ни,по хубаво да си стоим прости и невъзродени..
цитирай
2. aristotelis - Kогато някой стъпва върху лъжливо и измислено минало..такова ще е и бъдещето му.
18.10.2016 20:20
staler написа:
точка трета издава дълбокото ментално раздвоение на автора,за които факта че няма славянски народ,които да не е използвал старобългарски за свои официален език е неоспоримо доказателство че прабабата и правнучката са започнали своето цивилизационно съвместно съществуване по едно и също време....до това води повърхностното четене на трудовете на тоинби......генетичните изследвания са противопоказни за всякакви политически мотивирани исторически фалшификации,а освен това предизвикват остри позиви в стомашно-чревния тракт на наште семит-африкански приятели,поради което трябва въобще да се забранят........ако това са тезите на "възродителите"ни,по хубаво да си стоим прости и невъзродени..


„Живеем с митовете които създаваме, колкото сме по нещастни, толкова повече митове ни трябват“. Аз добавям само това: Kогато някой стъпва върху лъжливо и измислено минало..такова ще е и бъдещето му.

Най-тъжното в цялата работа е, че пан-тракедонизмът надмина и македонизма в опитите си за присвояване на чужда история. Двете явления са напълно идентични в основата, на която се базират : шовинизъм, върл популизъм, манипулация на научни данни, откровено невежество.

И докато в съседна Македония това явление има определена политическа цел и се прокламира от държавата, у нас то е дело на и се поддържа от маргинализирани псевдо-патриоти и националисти, неграмотни емигранти и полуграмотни гурута без съответното образование.

Редовият тракоман страда от ред психични проблеми включващи параноя, грандомания, авто-агресия и тежки комплекси за малоценност; за него автохтонството не е просто теория за произхода му, но и осмисля ежедневието му, то е причина да се чувства по- в сравнение с останалите хора на Земята.

С темповете си на разпространение главно сред неграмотната част от българското население тракоманията може да се сравнява с разпространението на националсоциалистическите „арийски“ теории в Германия, като неслучайно вече е прегърнато от най-маргиналната партия в страната – „Атака“ и част от неговите проповедници намират поле на изява именно в нейните медии.

Въпреки това, справянето с тази чума минава не през нейното публично опровергаване и разнищване (привържениците и така или иначе вече имат комплекс, че някой нарочно крие истината от тях), а през пълното игнориране на този популистки феномен, който слава Богу, поради цялостната си несъстоятелност, няма потенциала да се превърне в доминиращо мнение за нашия произход, въпреки крайните прояви на наглост, безочие и фундаментализъм у своите депримирани привърженици.
цитирай
3. shtaparov - И кой е тоя световнонеизвестен К...
12.03.2019 05:22
И кой е тоя световнонеизвестен Кощадинов- да не е един црън като циганин гръкоид?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aristotelis
Категория: История
Прочетен: 1841069
Постинги: 266
Коментари: 1484
Гласове: 303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031