Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2012 20:08 - Тракомания: "оргия от орално-канибалски и анално-садистични прозрения"
Автор: aristotelis Категория: История   
Прочетен: 71810 Коментари: 99 Гласове:
-4

Последна промяна: 16.02.2013 12:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Добре дошли в сайта на Роден Край, сайта на Тракоманщината(спароток или Павел Серафимов) http://history.rodenkrai.com/new/bylgarski_ezik/index.html

Тракоман
Тракоман е подчовек, който се въодушевява от ежедневно обновяващи се днк-анализи, извлечени от генетичния материал, добит в тоалетните на МБАЛСМ "Пирогов", които показват връзката на днешното население на Факултето, ту с Орфей, ту с Александър Македонски, ту с Жозе Барозу.Човек който води интернет битка срещу онези, помнещи родовата памет и изтъкващи арийският (ирански) произход на българите. Българите почитащи старите български богове като Хърс, Барин, Барс, Сива, Артиш, Нардуган или други също са обект на нападки. Тракоманите обичат да правят сексуално-алкохолни оргии на сборища за тракомани тип триградските поляни - осрани от боклуци и торбички оставени от тракомани. Тракоманите мечтаят за тамплиерски чеп на Перперикон, за вампирски кол в Созопол, за окосменото тяло на Бендида и зърната на първия педераст според римският историк Овидий - ОРФЕЙ. Важно е да се казва че сме траки, да се плюе Кубрат и Аспарух, да се отрича всичко българско, да се казва че кутригурите и оногурите са лоши, а бесите и бесните им последователи са много велики.

Тракоман
ИРОНИЧНО назоваване на БЪЛГАРИТЕ – един от най-древните автохтонни европейски народи, от страна на дегенерати с неясно национално съзнание под влияние на злоупотреба с алкохол, наркотици и юдео-комунистически варваризъм. "Аз майка си ще наеба по-скоро, но тракоман няма да стана!" – изявление на уногондурски аспаруховски дегенерат след дрогиране и алкохолен 48-часов алкохолен запой!

 Луд на шарено се радва!

"Дано да спрат парите за шибаната тракомания"!

Божидар Димитров...........в съкровища, които не са и тракийски, които са произведени от перси или гърци, или са военна плячка, или са им били подаряваниТа, ние знаем прекрасно всяко съкровище откъде е. Панагюрското съкровище, най-хубавото е от Лампсак, гръцки град. Какво тракийско съкровище? По него има сцени от гръцката митология, не от тракийската.

Тракоман
Човек обсебен от траките и неверни теории че българите произхождат от тях. Свързват се с изгонения от България за национално предателство историк Ганчо Ценов, и множество по късни личности със съмнителна репутация.
Жаргона е известен предимно в интернет и сред студентите по История. деривати: 
Тракомания, тракомани,
тракоманщина.
"
Их, тези тракомани - не ги оставихте да си живуркат...Ще видите вие - като се намери трако-лемурииското писмо - ще ви питам тогава....." Иван София, 12 May 2011 в 15:45:38 ч.   Тракоман "Ако случайно, подведени от порнографско любопитство, попаднете в някой автохтонистки форум или блог, ще се натъкнете на брутален историко-филологически сленг, който може да съсипе вярата ви в здравия разум. Кратка разходка из такъв виртуален сексшоп с езикови играчки за предизвикване на болка и разнообразни унижения може да даде решителен тласък на вашето историческо депрограмиране, ако по някаква причина сте заседнали в някаква последователна теория. Бедата е, че този инфернален кипеж от „научни” безумия, тази идиотска умствена сяра контролира позициите на дилетантската „съвест”. Авторите пишат и треперят пред страшния съд на електронната Жакерия. Готова е да ги линчува. При слабо отклонение от тракийския умствен канон получават мълниеносно квалификацията „комуноид” или "предател". Подсвирване за сбор на кучетата. Следва дълбинна „аналитична” оргия от орално-канибалски и анално-садистични прозрения, които трябва да ви довършат или да ви доведат до шок и орфическо просветление. Порнографският линч е патриотична инициация. Това, което „родолюбивото” електронно население практикува тук под кодовото име „да си върнем истинската - разбирай величавата - история”, е конспиративистко-уфологична метаморфоза в имбецилен вариант. Нека не бъда разбран погрешно: проблемът не е в траките, а в тракоманите и то не във всички, а в повечето. Проблемът е в господството на ултрапатриотизирания лумпен и в неговата наглост. Тракоманите трябва да бъдат изоставени, това е препоръката, ако позволите. ”Расставаюсь с вами вечным расставанием”, е казал Розанов. Не бива да се занимаваме с обслужване на пустото." Их, тези тракомани - не ги оставихте да си живуркат...Ще видите вие - като се намери трако-славянското писмо - ще ви питам тогава.... Тракоман Тракоман, 16 May 2011 в 13:25:59 ч.   Тракоман Тракоманите са хора, който се интересуват от история, но при сблъсъка си с тази наука са попаднали на грешните автори. Те не познават и не разбират науката история, а по методите и възгледите им може да се съди и че и никога няма да могат да започнат да мислят исторично. Тезите им са подхранвани от писанията на псевдоисторици като Ганчо Ценов и фамилията Фол. Основа за изумителните си твърдения вземат и от статии и изказвания на родни археолози популисти, които се опитват да привлекат повече обществен интерес към своята работа.
 Тракоманите подкрепят една от най-несъстоятелните теории за произхода на Българите- т. н. автохтонна теория. По своята същност тя твърде много прилича на историята писана от македонските "историчари". Методите на тракоманите са изцяло ненаучни. При боравенето им с изворите те цитират избирателно, позовават се на явни анахронизми или фалшификати. Често употребяват и лингвистични метод, където стигат до крайности, които могат да се определят като
историко-лингвистична перверзия.
Този тракоман отива на орфически мистерии, иска пак да го обладаят анално. Гошко София, 21 May 2011 в 00:27:54 ч.   Тракоман Антипод на татароман, монголомн, аспарухоман и всякакъви подобни лизачи и аналноподатливи дендрокефали волгари, правещи пагански секс с коне, кучета и змии. Тези Аспарухомани пак вдигнаха на коня опашката и олабват... Аспарух Татарович Монголски Рязан, 03 Aug 2011 в 20:15:32 ч.   Тракоман Подчовек, мразещ българите и Кана, който ги е довел на Балканите - Аспарух!
 Обект на омраза са също Хан Крум, Авитохол и всички древнобългарски витязи
Мани ги тея българи, днес е модерно да си трак и да ходиш на гей-парада! Либерастино Палестино Тел Авив, 02 Sep 2011 в 17:59:21 ч.   Тракоман Иронично назоваване на БЪЛГАРИТЕ – един от най-древните автохтонни европейски народи, от страна на дегенерати с неясно национално съзнание под влияние на злоупотреба с алкохол наркотици и юдео-комунистически варваризъм. "Аз майка си ще наеба по-скоро, но тракоман няма да стана!" – изявление на уногондурски аспаруховски дегенерат след дрогиране и алкохолен 48-часов алкохолен запой цар Севт ІІІ Севтополис, 13 Sep 2011 в 20:36:47 ч.   Тракоман Човек гордеещ се с роба Спартакус и митичния Орфей, и погрешно смятащ ги за част от българската история. Тракоманите са известни с това че често драскат хуйове на мръсните си прозорци, защото религията им е фалически - тоест почитат пениса. "Ако пак си навреш средния пръст в гъза като тракоман, окончателно ще си изградиш пропадналия си пъпчив имидж" пред ЛГБТ обществото! Чист Българин Балх, 19 Sep 2011 в 10:45:18 ч.  
Спараток с Модерация търси изчезнало дете. Педерунгел Популист автор: marknatan категория: История   

Педерунгела по потник, но с модерация призовава ,разбира се само ТРАКИЙЦИТЕ да помогнат при издирването на изчезналото в Шумен дете. Само одобрените, не отклоняващи се от Тракийската Линия на психото ще бъдат публикувани. http://sparotok.blog.bg/politika/2011/09/05/molia-vi-vijte-tova.814469
Не бил психопа тоя !?
Сакън някой да не му навреди на "Туракската Теза"

Деба и популиста маймуняк  деба,ще капитализира от мъката на ората добрият спараток за доказ,колко бил добричък .

деба и светеца ти ненормален,та се правиш на по-голям ристиенин за доказ и от набожния търгаш рицар

в тая държава нямало заинтересовани институции или гражданство или общественост и добре,че е  педерунгела с модерация да  показва правият път

гнусен православноскотски похват да се капитализира от мъката на хората за лични полпулистки цели.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Не се дивете на златото на траките - били са като мутри

04.08.2010 18:48; Павлина Трифонова; 9035; “24 ЧАСА”

С Божидар Димитров, министър на българите в чужбина, разговаря ПАВЛИНА ТРИФОНОВА - Г-н Димитров, защо се въздържате да направите сериозна експертиза на откритите в Созопол мощи? Дори културният министър Вежди Рашидов, който отговаря за археологическите находки, призова да се внимава с емоционалните изказвания и да се изчакат резултатите от експертизите. - Кой е казал, че съм против експертиза? Пред мен е молба от директора на музея в Созопол да се извърши такава, която министърът на културата би трябвало да подпише. Но и без нея имаме две неопровержими доказателства, че това са мощите на  св. Йоан Предтеча.
Първо, каквато и експертиза да направим, тя не може да отмени факта, че реликварият с костите на светеца е заровен през V в. Вторият аргумент, макар и косвено, е още по-силен. И той не е дори надписът върху намерената мощохранилница, а фактът, че фалшификацията на свети мощи през Средновековието се е правела с комерсиална цел. За да привличат поклонници, църквите са ги поставяли на открити места. При мощите на Йоан Предтеча не е така.
Те са заровени, както изисква канонът при строителството на нова църква - под основния камък. Т.е. целта не е била монасите да печелят. Заровени веднъж, те се забравят и доказателството за това е, че напускайки манастира през 1629 г. и прибирайки всичко ценно, монасите не са ги взели. Това е най-безспорното доказателство за учените, които познават душата на средновековния човек. - В описите, взети от вас от Ватиканската библиотека по време на работата ви там, има ли данни, че в храма на о. Св. Иван се намират свети мощи? - Не. Имаше опис на библиотеката на манастира, на църковната утвар. Знае се обаче, че трима от игумените му са станали константинополски патриарси. Така че е логично някой от тях да е подарил мощите на манастира, който е бил сред най-големите на Балканите. - Каква експертиза ще бъде направена тогава? - Попитайте тези, които искат такава. Чета, че някои музейни работници искат ДНК. Кой може да посочи роднини на св. Йоан Предтеча? Възможно е с въглерод 14 да изследваме възрастта на костите и ако са от I в., когато е живял св. Йоан Предтеча, да се сметне, че са негови, но и тогава някой ще каже: А кое доказва, че костите не са на някой друг човек от I век? Но и това не е много сигурно, тъй като този метод дава много големи отклонения от по 300-400 г. - Кой в България прави такава експертиза? - Никой. Аз за лодката от Созопол направих във Виена. Освен това ние предадохме костите на Българската православна църква. Те вече са нейна собственост и тя може да реши дали да прави експертизи. Според мен обаче доказателствата са достатъчно и не бива да проявяваме скептицизъм. Имаме надпис, че са на Йоан Предтеча, и заравяне, доказващо, че не са фалшификат. Нека тези, които се съмняват, да не се прикриват под името анонимни археолози, а да излязат, както го направихме аз и проф. Казимир Попконстантинов, и да докажат с аргументи, че това не са кости на Йоан Предтеча. Не знам кои са тези анонимни археолози, но като ги науча, на овчарчета ще ми станат... - Да не би да визирате археолога Николай Овчаров? - Не, просто перифразирам една мисъл на Голда Майер. - Преди половин година премиерът ви възложи с министъра на културата да направите концепция за разместване на музеите. Докъде стигнахте с нея? - Направихме я бързо, но не беше приета. Посочихме новопостроената сграда на така нареченото военно НДК като подходяща за Националния исторически музей. За съжаление "специалисти" я отхвърлиха, защото била с много тънки плочи и нямало да издържи тежките камъни от археологическите ни находки. Можехме да ги наредим в двора, но явно надделяха други причини - на някого не му се даваше военното НДК. Освен това трябваха 10-15 млн. лв. за довършване, а за оборудването й като музей още толкова. - Къде другаде може да отиде НИМ, след като и идеята да се премести в ЦУМ май се проваля след нежеланието на министъра на икономиката магазинът да се апортира в капитала на Пловдивския панаир?  - През годините се обсъждаха сградите на бившия Партиен дом и на МС, но държавата трябва да си прецени кое е най-изгодно за нея. За мен ЦУМ е подходящ, но не съм компетентен по икономическите въпроси.  Ако наистина искаме да представяме историята на България, трябва да имаме площ от 40-50 хил. кв. м. Богатството, което е в музея, не може да бъде показано на 3800-те кв. м, които има в Бояна. Те стигат само за показване на златните и сребърните съкровища. Те обаче не са българската история, а са историята само на един от народите - траките. Всички останали 600 хил. експоната стоят затворени във фондовете на музея и чакат да излязат на някоя временна експозиция. Макар и в покрайнините, НИМ е пет пъти по-посещаван от който и да е музей в центъра на София. В него годишно идват 250 хил. души. Подобно на театралната реформа, сред музеите също трябва да настъпи промяна. Дори и да останат самостоятелни, етнографският и археологическият музей трябва да имат една експозиция. Археологическият не може да представи цялото богатство на страната дори в археологията. Една голяма част от него е в НИМ, други са в регионалните музеи. Местните археолози си копаят и всичко, което извадят, си остава там. Двата музея показват по няколо бисера, но останалите им експонати са мъниста. Директорите им много държат на самостоятелност, но да погледнем къде се намират. Етнографският е в половината сграда на бившия турски конак, който е с изгнила желязна арматура. Там съм участвал в комисии, които са бракували експонати, залети от спукана тръба. - Идеята на министъра на културата Вежди Рашидов беше царският дворец да стане музей на съкровищата. Това заложено ли е в концепцията? - Концепцията се провали с отпадането на основната сграда на военното НДК. В момента са останали 3 подходящи - ЦУМ, Партийният дом и Министерският съвет. Имаше план за строеж на правителствен комплекс, който заради кризата не може да бъде реализиран. По-скоро парламентът може да се свие. Всички партии говорят за намаляване на депутатите на 120 и тогава основната им сграда ще е достатъчна. Това един ден ще се наложи. Не може при 7 млн. души да има 240 депутати, а великият китайски народ от 1,5 млрд. да изхранва само 700. - Но затова трябва промяна в конституцията. Няма ли да е по-лесно Борисов и правителствената администрация да отидат във военното НДК? - Не, Премиерът трябва да остане твърдо в МС, докато не бъде изграден правителствен комплекс. Става въпрос за представителност. Партийният дом е изключително подходящ за музей с разположението си между МС и президентството. Така чуждите делегации могат да видят историята ни, преди да се срещнат с управляващите. - И сега могат. Археологическият музей е на метри от президентската сграда. - Това не е история, а археология. - С която сме най-известни по света. -Не е така. Известна е за примитивното мислене, за масовата публика. Какво е известно? Само тракийските златни съкровища. А старобългарските ръкописи, които са висшето постижение на цивилизацията, на живописта? Това е по-висше изкуство, отколкото сервизите за пиене на тракийските владетели, които издават доста парвенюшки вкус. Щото те са били на същото ниво, неграмотни, управлявали са царства с размерите на една днешна област. Многотопари, които са имали, вместо за пътища, сгради, книги и училища са ги влагали като днешните мутри - в съкровища, които не са и тракийски, които са произведени от перси или гърци, или са военна плячка, или са им били подарявани. Та, ние знаем прекрасно всяко съкровище откъде е. Панагюрското съкровище, най-хубавото е от Лампсак, гръцки град. Какво тракийско съкровище? По него има сцени от гръцката митология, не от тракийската. - С това си изказване обезсмислихте труда на много археолози през последните години. - Защо? Това наистина са ценни паметници на културата, но това не е еманацията на българското творчество. Първо, не е българско, а е тракийско. Ръкописите, писмеността, иконите са това, което ни отличава. - Те са били по-късно. - Какво, че са по-късно. Ние сме българи в края на краищата, не сме траки. Ходим да се дивим на камъните в Перперикон, а забравяме Плиска, Преслав, Царевец, Трапезица, Несебър, чиято архитектура я няма в Европа по това време. През VII-X в. цяла Европа се рути в землянки или дървени крепости, а ние изграждаме каменни градове. Ето това е промяна и изкривяване на мисленето кое е ценно. - На какво се дължи? - На блясъка на златото. Златото омагьосва. Трябва да се обърнем към себе си, към своите собствени постижения. Те са невероятни. Признават ни ги други народи, ние - не. Папата слага Кирил и Методий като покровители на Европа, не слага цар Ситалк и Терес. Слага ги, защото са създатели на азбуката, защото вкарват половин Европа в цивилизацията. Тя е преди всичко писменост и книги. - При положение че сте толкова изкушен от историята, защо си губите времето в този министерски кабинет?  - Блазня се от мисълта, че решавам една много важна задача. Чрез даване на повече българско гражданство се опитвам да реша демографския проблем у нас. В исторически план съм се занимавал с това и знам, че днес са изчезнали факторите, които могат да сторят това. През Средновековието България е давала поданство на всякакви племена, идващи от север. По времето на османската феодална система децата са разглеждани като работна сила - турците са се биели, а ние е трябвало да обработваме земята и да ги храним. 1989 г. беше последната, в която България отбеляза увеличение на населението с 3000 души.  Единственото, което може да ни спаси, е “внос на българи”. Преди дни говорих със Симеон Дянков и Тотю Младенов, че като излезем от кризата, след около 2 г. ще имаме недостиг на 150-200 хил. работници. Откакто сме на власт, получилите българско гражданство са три пъти повече, общо 17 хил. души. - Смятате ли, че хумористът Димитър Туджаров-Шкумбата ще бъде добър консул в Чикаго, че подкрепихте кандидатурата му? - Не съм подкрепял нищо. Просто препратих едно писмо на българска организация от Чикаго във външното министерство, както много други искания, по които нямам правомощия да се произнасям. Така че не мога да се произнасям по качествата на кандидатите за консули. Това е задължение на външното министерство.

ВИЗИТКА  Роден е на 3 декември 1945 г.  Завършил е история и археология в СУ. Специализирал е в Института за древни текстове в Париж и в Школата по палеография и дипломатика във Ватикана  Директор на Националния исторически музей от декември 2001 до 2009 г. Заемал е този пост и от 1990 до 1999 г.  Председател на Националния съвет за опазване на паметниците на културата  Водещ на предаването "Памет българска” в БНТ 1 Избран е за депутат от ГЕРБ на изборите на 5 юли 2009 г., а от 27 юли 2009 г. е министър без портфейл в правителството на Бойко Борисов



Гласувай:
6



1. анонимен - гъчееш се циганин пише простотий в ...
12.08.2012 20:42
гъчееш се циганин пише простотий в сайта
цитирай
2. анонимен - Помияри тракедонисти, Мани ги тея ...
12.08.2012 20:44
Помияри тракедонисти, Мани ги тея българи, днес е модерно да си трак и да ходиш на гей-парада!
цитирай
3. анонимен - Варваринът 57 + Спараток
12.08.2012 20:54

http://www.segabg.com/article.php?sid=2010080900090000134

В четвъртък Божидар Димитров заяви пред вестник "Дневник" следното: "Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба, бе. Ей т'ва не мога да си обясня при този шибан народ*, при тези шибани колеги**. Защо го правят?! Ние, българите, сами ще се изядем наистина!"
===================================
* пис миллет
**ахмак тракотурак автохтонисти

цитирай
4. анонимен - Кой довежда османския пантуркизъм в България?
12.08.2012 21:30
Само на глупците все още не им е станало ясно,
че сектата на тракедонистите всъшност е троянския кон на пантуркизма.
цитирай
5. анонимен - Стрииптийза на един мургав "трако"-турак шарлатан
12.08.2012 21:46
http://sparotok.blog.bg/politika/2012/08/10/genocid.987099

45. анонимен - BUSH
10.08 23:41 Знаеш,че общо взето съм крайно негативен към това с което се занимаваш на политическата сцена.Говориш за история,но се занимаваш с политика,която в основата си обслужва чужди сили.Истина е обаче,че от твойте песнопения за траките разбрах нещо за което се опитвам от дълго време да намеря обяснение.Защо българите са винаги марионетки? Защо нямат собствено държавническо мислене? Може би ти даваш отговора.Ако имаме нещо общо с траките може би сме наследили това качество от тях.Доколкото знам те никога не са имали държава.Имали са богата култура,но са слугували на чужди сили.Мойто обяснение--затова са и в крайна сметка изчезнали,както ще изчезне и сегашната българска "държава"....По отношение на гърците--долно е да обвиняваш други за собствената ни неспособност да се държим като нация.Трънчаните имат една колосална поговорка:На лош к-р и вуната му пречи! Гърците са нация! Сърбите и руснаците също.Но ние нямаме тези качества.Ние сме марионетки.Да не ти споменавам отново колко господари сме сменили и за колко време.Всички знаят на кого се кланяме сега.Обвиняваш гърците,че са избивали българи.Това е което става във война.Иди на остров Тасос и кажи,че си българин.Веднага ще ти обърнат гръб.Още помнят терора на българските фашисти.Докато гърци и сърби са се противопоставяли на агресорите,българите са трупали състояния като са слугували на Хитлер.По същия начин много българи викаха ура,когато новите фашисти засипваха Сърбия с уран.Срам ме е от постъпките на България.По-добре посъветвай България да се опита да постъпва правилно,вместо да обвиняваш други за това.Личен въпрос-Ти помак ли си?...Съмнявам се,че коментара ми ще види бял свят....
цитирай
6. анонимен - Стрииптийза на един мургав "трако"-турак шарлатан
12.08.2012 21:51
http://sparotok.blog.bg/politika/2012/08/10/genocid.987099


88. анонимен - BUSH до sparotok
11.08 21:23 На коя чужда сила служиш,знаеш най-добре ти.Дали го правиш съзнателно или несъзнаваш достатъчно последиците от активностите си,знаеш също най-добре ти.Това,което правиш обаче е категорично против България.Ти искаш България да стане Тракия и целия свят да прогледне и да осъзнае колко сме велики.Това НИКОГА!!! няма да стане!Дори и след колосалните усилия на Свободно общество(подозирам,че има кончета,които те свързват с тях),поне 50% от българите продължаваме да се смятаме за славяни и православни.При теб е показателно,че ти не нападаш истинските разрушители на БГ след 89-та,а нападаш православни народи.Русия ни е промивала мозъците и ни е държала в неведение за нашта история.Гърция пък е извършвала геноцид над траките,т.е.българите.Това са твоите постулати.Има държави и конгломерати,които хвърлят милиарди в колосална атака срещу православието.Бомбите в Сърбия,банкерската атака срещу Гърция и основното--систематичната атака срещу Русия на всички фронтове.Атакуват се също и всички приятели или потенциални приятели на Русия.БГ аут от славянското семейство и православието е болезнен удар срещу Русия.Затова Сорос дава милиарди за да смачка всичко българско.А българското не е свързано с древните,отдавна изчезнали траки,а с православието и със славянството.Никоя изчезнала цивилизация не се е създала отново.И Тракия няма да възкръсне.България има бъдеще само на база православие и славянство.И като така следва,че ти работиш срещу България.Не ми отговори на въпроса:Помак ли си?..За себе си ще кажа.Аз съм човек на дълга.Аз съм българин.Аз не коля българи.Гърците са вършили много гадости срещу българи,но несравнимо по-активни в това са били турците.Нищо не споменаваш за тях.Защо?...Както казах аз съм българин,но в никакъв случай не се идентифицирам със сегашна България.Нямам за какво да се гордея с българската действителност сега.Навсякъде по света пропагандирам и защитавам постиженията на социалистическа България--вторият Златен век на България!А ти никога няма да успееш!
цитирай
7. анонимен - ЧИСТАЧА:----
12.08.2012 22:16
Само да Ви спомена, че ристаки е педелвайс /рожба на мъжка любов/ и цвете на педерунгелите. Четейки псувни и курове той мастурбира неистово в/у компа и така се раждат тези "хубави материали".
От всякъде смърди на еГЕЙСКА сволач, на циганин сополив, подлога на семитското племе.
цитирай
8. анонимен - до 7. анонимен - ЧИСТАЧА:
12.08.2012 22:37
Г-н мангал! Не стана ли време да ходите да се навеждате?
цитирай
9. анонимен - Саракацанос
12.08.2012 23:17
Какви древни българи,какви траки,какви 5 стотинки,след като дори и на 3-ти март, националния празник на България, една трета от раята вместо трибагреника развява безнаказано кармазъ байрака на поробителя.

цитирай
10. анонимен - СераКлецанос в уста на Манго ристе
12.08.2012 23:52
анонимен написа:
Г-н мангал! Не стана ли време да ходите да се навеждате?

Ей сега ида да се изсера чекай ристе ша апнеш нема да останеш гладен, ма извади тоя уй на ЧИСТАЧА, че ша го изядеш бе мангал смръдлив
цитирай
11. анонимен - Gay Sailing Cruises in Greece and Turkey
13.08.2012 00:02
За всички гърчеещи се педерунгели като манго ристаки еГейски гръкоГЪЗолизис
09.08 18:52 http://www.adonisgaysailing.com/?gclid=CKqMy_Dy2rECFYGHDgodpTUApg
С ПО-здрав от МАНАФА
п.с. ристо работи основно на турската яхта, ам ако си го поръчате ша задуха и къ гръчката!
цитирай
12. анонимен - ЧИСТАЧА:---
13.08.2012 00:06
Ристаке, гледам МАНАФА яко си е паднал по теб маймуно, явно добре въртиш мазниот си дирник та резняка те фали толкова!
цитирай
13. анонимен - Тракедонистите са сбирщина от кол и ...
13.08.2012 00:10
Тракедонистите са сбирщина от кол и въже и единственото което ги обединява е че са национални продажници. Готови са и през трупа на България да преминат само и само да си постигнат пъклените цели които им дирижират.
цитирай
14. solinvictus - Луд на шарено се радва! &quo...
13.08.2012 01:15
Луд на шарено се радва!

"Дано да спрат парите за шибаната тракомания"! ... Много добре ,всички туркулути и манголи да си заминават на Алтай или за Червената Планета ...заедно с чинията естествено! хахаха
цитирай
15. saadi - Мъдрецът Лъ-Жа* разказваше навремето следната история :
13.08.2012 02:00
Умрял бай Лазо и отишъл на Небето . Свети Петър го посрещнал и му предложил да го разведе из Рая . Тръгнали двамата и по едно време гледат някакъв облечен в бяло и с маслинови клони по главата , седи и мисли нещо .
- Бай Лазо - рекъл свети Петър - запознай се с Цицерон . Той е велик мислител .
- Здравей , бай Лазо - поздравил го Цицерон - Искаш ли да ти кажа едно изречение , в което твоето име го има три пъти ?
- Кажи , Цицероне .
- Бай Лазо влазо и излазо - гордо казал мислителят .
- А искаш ли аз да ти кажа едно изречение , в което твоето име го има четири пъти ? - попитал бай Лазо .
- Кажи , бай Лазо .
- Цицероне , Цицероне , Цицероне , да ти еба майката , Цицероне .

Общо взето - рече ми Лъ-Жа - така българинът отговаря на опитите да му бъде вдъхнат респект от чужда нему кръв . Това го е опазило през вековете , а не попските мрънкания по селските църквици .


* - измислен герой в историите на блогъра baletlnetpepas
цитирай
16. joysii - Последният постинг на Спароток ...
13.08.2012 10:46
Последният постинг на Спароток наистина е доста прекален. Но аз разбирам - нужно му е да докосне най-съкровените емоции, при това на най-ограничената тукашна публика -българинът, ники, косара/кокошсара/. Както може да се предположи - те веднага ме обявиха за човек, който пише ПО ПОРЪЧКА /елементарен блогбегейски похват, твърде изтъркан/ , и съответно - налапаха въдицата на Спароток.
Сега в неговия блог всички мижитурки се тупат по гърдите, реват ,че са патриоти и са готови да одерат кожата на всеки чужденец.
Цирк. Долнопробен.
цитирай
17. анонимен - Запъртък - ДО ВСИЧКИ КОМЕНТИРАЩИ:
13.08.2012 11:41
Запъртък - ДО ВСИЧКИ КОМЕНТИРАЩИ:

ДО 14 АВГУСТ СЛЕДОБЕД НЯМА ДА СЪМ В БЛОГА.
ОТИВАМ НА ГЕЙ-ПАРАДА ДА ПРАКТИКУВАМ АНАЛНО
ОРФИЧЕСКИТЕ МИСТЕРИИ.

КОМЕНТАРИ ЩЕ БЪДАТ ОДОБРЯВАНИ СЛЕД 14 АВГУСТ. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ТЪРПЕНИЕТО!





цитирай
18. анонимен - пУетесата Мълчаливото Наде
13.08.2012 11:48
Павел,не прекалявай. Внимавай да не ти го разпорят много.
цитирай
19. анонимен - мм
13.08.2012 15:14
Аве вия тъпи ли сте некви тука?
цитирай
20. анонимен - ВСИЧКИ, АМА ВСИЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13.08.2012 15:44
ТУКА СА ПЕДЕРУНГЕЛИ, НАЧЕЛО С АВТОРА НА ТАЯ ПУМИЯ. ЯВНО ОКОЛО ДЪРТИЯ ПЕДЕРУНГЕЛЕС СЕ УСУКВАТ И ДРУГИТЕ ПЕДЕЛВАЙСИ ЗАЕДНО С ПРЕЦЪФТЯЛАТА БАБА J. aristotelis.blog.bg ебете си и си серете на воля, автора бърше бързо!
цитирай
21. aristotelis - Постинг на уногондурски дегенерат shtaparov: КОГА АНКАРА Е БИЛА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ?
13.08.2012 16:34
ПОСТИНГ: КОГА АНКАРА Е БИЛА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ?
OТГОВОР: КОГАТО shtaparov БЕШЕ В ПСИХИАТРИЯТА УМАЕН КАТО ГЪСКА ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА СИЛНИ ЛЕКАРСТВА!
цитирай
22. анонимен - анонимен - до 20. анонимен - ВСИЧКИ, АМА ВСИЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13.08.2012 17:12
Сиким сени пис кьопек! Бана бак, бени синир етме!
цитирай
23. анонимен - Тракомания: Виртуален сексшоп....ха,ха,ха,хааааааааааааааааааааааааааа!
13.08.2012 17:31
Голям смях с тези клоуни-тракомонголобългаромаседонци, браво ристо, направи ги на попска яхния!
цитирай
24. анонимен - turkey-gay-travel-браво ристо, направи ги на попска яхния!
13.08.2012 17:50
анонимен написа:
Сиким сени пис кьопек! Бана бак, бени синир етме!

http://www.turkey-gay-travel.com/
На посочения адрес може да си поръчате ристо готвача, също свири на кожен български кавал озвучен с висящи тонколони. Изпълнява Орфически химни на старогръцки-преведени от него на новогръцки и естествено на бащиния си език турски.
цитирай
25. анонимен - Дулса Карабаджак Мераклиева - aristotelis
13.08.2012 17:52
Ари,помогни ми! Моля те! Покрусена съм!
До сега смятах, че съм единствената севда - уруспу на гуру-то и сега изведнъж...това:
"ОТИВАМ НА ГЕЙ-ПАРАДА ДА ПРАКТИКУВАМ АНАЛНО
ОРФИЧЕСКИТЕ МИСТЕРИИ."
Всичко рухна.
Може би трябваше да си избера семитски за произход,все пак звучи някак си по престижно от...татаромонголски.
Винаги съм се интересувала от еректиралия фалос на вашия Дионисос.
Повярвай ми!











Винаги съм се интересувала от еректиралия фалос на вашия Дионисос.Повярвай ми!









цитирай
26. анонимен - Дулса Карабаджак Мераклиева не се уреждаш како,
13.08.2012 18:04
ристо е завършен педал, оперира се и сега шантори из султанските хареми. Разправят обаче че език си присадил от крава, та ако си навита може така да те оправи ма кат го знам ки гъзове лиже не ти го препоръчвам. за фалос само си мечтай, той и преди си имаше малко пишле закърняло като на мишка
цитирай
27. анонимен - Сиким сени пис кьопек! Бана бак, ...
13.08.2012 18:17
анонимен написа:
Сиким сени пис кьопек! Бана бак, бени синир етме!

гледам те отзад вече
и спри с мръсния си кучешки лай педка
с дирник като цедка,
от курове резняци
завряни ти отзад саде с ташаци.
цитирай
28. анонимен - Дулса Карабаджак Мераклиева - до 26. анонимен:
13.08.2012 18:27
Аман,аман!
Омръзна ми да се клецам с такива като вас,
тракийски мишлета... с малки пишлета.

цитирай
29. анонимен - на ристо с либовввввввв
13.08.2012 18:34
анонимен написа:
Аман,аман!
Омръзна ми да се клецам с такива като вас,
тракийски мишлета... с малки пишлета.


Како, дан би да пишеш от компутъра на ристо
че той има само турска клавиатура
в гъз да му го ТУРА............
Па кат ми падне на кура
бая ша го дондура.
цитирай
30. анонимен - на ристо с либовввввввв-САКЪН БЕ ПИШЛЕМЕ
13.08.2012 18:37
РИСТО Е МОЙ....
ВЧЕРА ПОСПИСАХМЕ БРАЧНА КЛЕТВА С КРЪВ ОТ ДИРНИКА МУ
ВЕЧЕ Е МОЙ ДОКЪТ "СМЪРТТА НИ РАЗДЕЛИ"!
С ПО-ЗДРАВ ОТ МАНАФА
цитирай
31. анонимен - PEZEVENK - 29. анонимен
13.08.2012 18:54
Сиким сени пис кьопек! Бана бак, бени синир етме!
Анадън му чингене?


цитирай
32. анонимен - вай-вай ше гу пръсна таз мъжка курва,
13.08.2012 19:03
мааму сиганска на ристаке,
пааардон той нема майка
той е прайн у гъз и на гъз мязи, ма па шъ гу пръсна двечерка.
цитирай
33. анонимен - PEZEVENK - 32. анонимен
13.08.2012 19:25
Помоли спаро да ти го преведе на тракийски,гьотверен!
Анадън му чингене?
цитирай
34. анонимен - Резидент Турак
13.08.2012 20:01
Резидент Турак:
от чужбина има интерес към работата ми...
В момента обаче, хората, с които работя...
Целта ни е Тракия (Източна Румелия), да се присъедини към мама туракия и да превърнем
гяурите славянобългари в наши васали
(покорна рая). Анадън му аркадашлар?
Затова трябва да насаждаме омраза към гърците, докато си постигнем пъклените цели.Имаме инсталирани хора в православието им и наша партия,която също работи в тази насока.
Финансират ни от саудит арапия и анадол туракия.


цитирай
35. анонимен - проф. д-ръ Бай Ганьо Ценовъ
13.08.2012 20:09
Стигнахме до там, че мургави теляци от турската БАН-я (хамам), учили в медресета у мама туракия и уахабит саудит арапия, да се гаврят с произхода на БЪЛГАРИТЕ и да тъпчат с крака и изопачават ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ. Срам и позор братя!

цитирай
36. анонимен - ахах
13.08.2012 20:15
какво сварталище на бездарни луди открих мале мале :D
цитирай
37. анонимен - ЧИСТАЧА:--- ПЕЗЕВЕНКА Е ЯСЕН ПРИ ТЕБ АРИ
13.08.2012 20:19
анонимен написа:
Помоли спаро да ти го преведе на тракийски,гьотверен!
Анадън му чингене?

АЙДЕ НЕМА НУЖДА! ОТ ГЕЙ-САЙТА НА КОЙТО ЗАРАБОТВАШ "http://www.turkey-gay-travel.com/"
РАЗБРАХ ЧЕ ТАКА ВИКАТ МАНГАЛИТЕ НА ТВОЯ РОДЕН ЕЗИК НА СВОДНИКА ТИ БЕ РИСТАКИ ГЪЗИС РАЗПРАНОС! ПА ТИ КАЗВАМ ИЗВАДИ ПАТКАТА ОТ УСТАТА СИ СЪДЕ МАДУРИТЕ ЧЕ МНОГО ФЪФЛЕВИШ БЕ ГЕЙ..........
цитирай
38. анонимен - Васил Златарски
13.08.2012 20:23
Братя.Пазете целокупноста на България, като зеницата на окото си! Цялото змийско котило на т.н. тракедонисти автохтонисти, цели разпокъсване на България. Пъклените планове на тези псевдо патриоти трябва в зародиш да се задушат,преди да е станало късно. Тези нехранимайковци подмолно подготвят Косовския сценарий за България.
Съединението прави силата!
цитирай
39. анонимен - Стоп на циганизирането и ислями...
13.08.2012 20:25
Стоп на циганизирането и ислямизирането на България.
Стоп на чалгата,турските сериали,новините на турски език.
Забрана на партии насаждащи етническа и религиозна омраза в православна България.Да се отнемат незабавно паспортите на всички уроди, които се срамуват от българския си произход, правейки се на велики траки,османотураки и т.н.
цитирай
40. анонимен - Написано от МАРИЯ ЮВИГИ
13.08.2012 20:27
СЕРИАЛИТЕ ЧЕСТО СА ВРЕДНИ, А ТУРСКИТЕ – МНОГО ВРЕДНИ!
"Да, филмите са снимани изключително добре. Аплодисменти за операторите, за декорите, за костюмите и грима. Но! Филмът носи послание. Трябва да носи послание. Не да промива мозъци и да насажда лъжлива представа. Преди време се наложи да поостана в Германия. В пика на истерията Листопад. Знаете колко са турските емигранти там. Те не се социализират. Те не стават част от Германия. Живеят в турските квартали, работят в турски фирми, четат турски вестници, ходят в турски кафенета. Настояват момичетата да са забулени. И Европа им позволява това! Европа позволява в сърцето й да се тъпчат основни човешки права и свободи, фундамента на идеята за Европа............................
Манипулацията и лъжата в тези сериали е огромна. И това ги прави вредни. Защото създава неверен образ, лъжливо впечатление. Уви, в България вече расте второ поколение, отгледано с чалга и простащина.

Не гледайте малоумни сериали, моля ви. Светът е пълен с тях. Тъповатите Отчаяни съпруги, пълни с интриги и мръсно бельо. Безумната глупост Двама мъже и половина, чиито продуценти могат да бъдат съдени за морални вреди и неспасяеми поражения върху менталното здраве дори на маймуна.

Това са филми, които не оскърбяват интелигентността и културата ми.

Дали са си признали зверствата в България. И не само. Турция се опитва да се справи с не толкова симпатичното наследство на Османската империя"
Написано от МАРИЯ ЮВИГИ
цитирай
41. анонимен - СЪНЯТ НА БЪЛГАРИНА Не модерна ...
13.08.2012 20:31
СЪНЯТ НА БЪЛГАРИНА
Не модерна държава, а разруха ще види българинът, ако се събуди и погледне своето Отечество.
Ще види, че Светата Православна църква е заменена с турски сериали, в които АЛЛАХ се превежда като ГОСПОД!
Ще види, че България не е Република, а акционерно американо-израелско дружество с изпълнителен директор безименният български новобогаташ.
Ще види, че София не е столица, а коптор за диви селяни, кретени чужденци и терористи!
Ще види, че градовете и селата не са на българите, а на циганските банди, турските терористи и местните робовладелци!
Ще види, че семейството ни не е българско, а на Европата – мъжът е прислужница и майка, а съпругата – лоша господарка!
Ще види, че икономиката на България е на анадолски контрабандисти и на премиерските корумпирани спекуланти.
Ще види, че нашата България е страна на Моловете, ИНТЕРНЕТА и на дрогата!
Ще види, че болниците са на погребалните агенции и на фирмите за трансплантации на органи!
Ще види, че училищата са за укротители на изоставени деца и подивели пубери!
Ще види, че армията, полицията и специалните ни служби не служат на България, а на корумпирани чиновници, престъпни босове и чуждите разузнавания!
Ще види, че българската телевизия не е българска, а на ислямските националисти!
Ще види, че университетите ни се водят от антибългарски лекета и неграмотни юпита!
Ще види, че пътищата са на проститутките и мъртъвците, а улиците – на казината, секс-магазините и на боклуците!
Ще види, че България не е ГЕРБ на българската благоденстваща нация, а нещо друго, непознато и измъчено, без род и име!
Ако се пробуди българинът и погледне своето отечество ще види, че то не е на българите, а на неговите предатели и врагове!
А види ли това, веднага ще дочуе две думи, повтарящи се до повръщане в България. Две заклинания, които всички медии излъчват като спасение от убийствата, катастрофите, гнусните новини, негативните послания и порнографията:
Аз дадох, Аз реших, и така докато българинът оглупее.
Отново чакаме нещо да пуснат, да разрешат, да позволят или забранят
Дано не оглупее и не заспи БЪЛГАРИНЪТ в oнзи робски сън отпреди 132 години и да приеме своето окаяно Отечество, за мечтаната от Левски цветуща Република.
Петър Мотков

цитирай
42. анонимен - до всички в този пост
13.08.2012 20:31
анонимен написа:
какво сварталище на бездарни луди открих мале мале :D

Прави сте госпожо/господине. С тези постинги със сигурност ще се убедим в значението на "гърците", като автора за Европейската цивилизация. Дано има някой служител от Гръцкото посолство, който да се заинтересува от създателя на тези уронващи националната доктрина на Република Гърция.
Между другото копирах и изпратих вече доста материали до електронната им поща, защото този блогър Aristotelis петни името и насажда нациска и расова омраза и подлежи на съдебно преследване. Надявам се те като официални представители на Република Гърция да успеят да направят нещо, понеже ние сме безсилни.
цитирай
43. анонимен - Васил Златарски
13.08.2012 20:46
Правилно е казал поета:

"Дорде е мъничка змията,
с крака да и строшим главата..."
цитирай
44. анонимен - проф. д-ръ Бай Ганьо Ценовъ
13.08.2012 20:52
Лека, полека народът взе да се пробужда от летаргията, чалгата,турските сериали- заблуди и жадно се интересува за религиозните си корени и Истинската Българска История, а не стъкмистика и алабализъм.
цитирай
45. анонимен - проф. д-ръ Бай Ганьо Ценовъ
13.08.2012 21:22
Алооу! Кой петни името на България,кой се срамува от произхода си и насажда нациска и расова омраза спрямо братска Гърция,Русия и православието,а чобан?
Как се превежда думата ГЕНОЦИД на турски?
Недей да ми се правиш на ощипана мома и голям патриот.
Аман от тракийски педерунгели.
ПИС АХМАК ТРАКО-ТУРАК.

цитирай
46. анонимен - Господине Вие не сте наред и не ползвам турски
13.08.2012 21:38
анонимен написа:
Алооу! Кой петни името на България,кой се срамува от произхода си и насажда нациска и расова омраза спрямо братска Гърция,Русия и православието,а чобан?
Как се превежда думата ГЕНОЦИД на турски?
Недей да ми се правиш на ощипана мома и голям патриот.
Аман от тракийски педерунгели.
ПИС АХМАК ТРАКО-ТУРАК.


Но правилното обръщение към Вас не е от уважение. Явно вие имате някакви проблеми с личността и половата ви принадлежност. Потърсете специализирана помощ в лечебно заведение близо до Вас. Съжалявам Ви. Има голяма опасност да се удавите във Вашата жлъч и омраза. Дано хората от които зависи озъптяването Ви вземат необходимите мерки. Това от мен и не мислете, че ще ви отговарям повече. Не си струва усилието, а вие може да се надувате, като голям turkey.
цитирай
47. анонимен - ХИПОКРАТ-До 46. анонимен и всички автохтонисти тракедонисти.
13.08.2012 22:04
Прегледайте се спешно за Деменция т.н.Dementia
(Алцхаймер),защото по всичко личи, че имате дълбоки ментални увреждания на мозъчната кора в напреднал стадий със съпътващата я параноя.

цитирай
48. анонимен - Луд на шарено се радва :: По повод ...
13.08.2012 22:19
Луд на шарено се радва :: По повод няколко автохтонски ...
Автор: mglishev

Ще пусна няколко свои коментара върху блога на Спароток (Павел & Димитър) като самостоятелен постинг накуп. Става дума за коментари относно последните постинги - за тракийските владетели на Микенска Гърция, за надписа на 4500 г. и за кирилицата.

Към "За тракийските господари...":

Поне един писмен извор да имаше, който да твърди това :) "Тракийски господари на микенските гърци..." Генеалогичните митове за микенската епоха изобщо не разкриват такава картина. Ако си припомним "Илиада", там микенците и траките всъщност са врагове - тракийският цар Резос се сражава и загива на страната на Троя, нападната от микенския [в]анакс (цар) Агамемнон и съюзниците му.
Ако приемем легендите за форма на историческа памет, то родът на Пелопс и Атрей (а точно Пелопидите и Атридите царуват в Микена) определено не се свързва с Тракия, а с планината Сипилос в Азия.
Хе-хе, тук просто очаквам някой фен на траките да заяви, че щом някой е от Азия, той също е трак... и цялата Троянска война да излезе вътрешен конфликт между траки :)
Впрочем, одеве Тезей беше трак, както и горгоната Медуза трябваше да бъде историческо лице (тракийка), а не хтонично чудовище. Светът просто не подозира, че гръцката митология е тракийска :D

"Пеласгия" никога не е съществувало като име. Няма го в нито един текст. Има обаче пеласги - а те също не бива да се бъркат с микенското население. По времето на микенската култура няма общо название на днешните гръцки земи - със сигурност "Пеласгия" не е фиксирано никъде. Има Пелагония в северна Гърция от по-късно време и, разбира се, Пелопонес, "островът на Пелопс", макар че си е полуостров.

Разбира се, че дадените старинни имена са индоевропейски - нали и траките, и микенците са все част от индоевропейското езиково семейство ;) Преди 3500 г., когато и микенците, и траките са били относително ново население на Балканите, между тях със сигурност е имало доста подобия.
Kauno спокойно може да идва от старогръцкия глагол "kauw, kauein" - затоплям, нагрявам, паля.
Oduruwiio - може би от 'wde за "песен".
Korete - вероятно вариант на добре познатото "kouretes", млад воин.

Откъде е тази чума (да не е морът от "Илиада"?), защо непременно микенската аристокрация трябва да е от тракийски произход и кои източници го твърдят остава неясно, разбира се.


Към същия постинг:

Като стана дума за празника, може би щеше да е хубаво някой да се сети, че кирилицата е съставена в България, за българи и най-вероятно от българин. Става дума за св. Климент Охридски, който нарича труда си с името на своя учител св. Константин-Кирил.

Само дето Кирил е съставил глаголицата във Византия и не за българите, а за моравците (чехите). Днес глаголицата е забравена, а кирилицата се е разпространила доста надалеч, включително и извън славянския свят. Всичко е започнало оттук. Ето едно реално българско достояние. Без свети Климент Охридски и св. Наум Плисковско-Преславски кой знае кога, как и дали щяха да се покръстят и ограмотят русите. И как и дали щяха да пишат сърбите и власите (защото и те стотици години са ползвали кирилицата).

Като казах "власи", факт е, че Влашкото, Мунтянското (Трансилванското) и Молдовското воеводство, впоследствие княжества, започват съществуването си като бивши български провинции. Румънската политическа история започва в края на ХІІІ в. като влашките държави следват български политически и културни образци. Ето това е нещо истинско - като кирилицата.

Факт е, да речем, че български вина са били пити с удоволствие от Луи ХІV и Чърчил. Че розовото ни масло е прочуто. Че Джон Атанасов е от български произход. Че родът на Асеневци е просъществувал в Италия стотици години след османското нашествие тук. Че българите са най-проспериращото и просветено население в Османската империя през ХІХ в. Че Съединението е извършено без кръвопролития. Че неопитната българска армия е надвила по-опитната сръбска при Сливница след марш на скок. Че празнуваме деня на писмеността си. Ето това са истински неща, факти. Неща, с които реално да се гордеем, а не измислици.


Към този за кирилицата:

Св. Климент Охридски и св. Наум Преславски явно трябва да минат за древни траки... явно, че и кана сюбеги Борис (или по новому "от Бога князът на българите Михаил") следва да бъде разпознат като тракийски династ. Ох, не, ще ме скъсаш от смях.
Сто на сто Преславската школа и Кутмичевица са на местата на стари светилища на Бендида, а св. Климент през ден е слизал до мистериалната пещера за манастирско винце :D

А че йотуваното "о", демек познатото ни "ю" си е баш лигатура на йота с омикрон в унциален шрифт от ІХ в. хич и се не сещаш. Кирилицата е голяма работа, ама чак с линеарите не се родее.

Хайде, патриоти, оставям ви да ревете по трезвата наука :)


Отново към "Тракийските господари..."

Несъмнено...

"sparotok написа: Факт е също, че във вените ни няма азиатска кръв, а основният антропологически тип в България е понтийският, т.е. тракийският.
Това е също повод за гордост, а туранските измишльотини ...си остават измишльотини."
... точно, ама точно за това говорят:

- Плиска, неизвестна през Античността;
- Мадарският конник (траките, кой знае защо, нямат монументални релефи);
- розетата от Плиска (траките и с руни не пишат);
- титлите на българските аристократи от Първото царство, срещащи се още в османотурска, селджукска и монголска употреба (багатур, багаин, боил, к(х)ана), но не и в тракийска;
- мотивът за петте стрели с пряк паралел в монголския фолклор, но не и в Орфеевите химни;
- триделното разделение на властта между хана, капхана и ичиргу боила с пряк паралел не само у монголите, ами направо у японците (но не и между траките);
- прякото споменаване на укрепени "аули" с пряк паралел у казахите (тракийски аули, anyone?);
- вписаните правоъгълници в основата на първите български капища (траките строят планински светилища без квадратен план);
- кавалерията (траките нямат, но азиатските народи са конни народи);
- обичаят да се носи плитка или опашка на обръсната глава с пряк паралел у манджурците;
- наличието на халчести ризници у българите (така наречените "тулсхи" от Преславския надпис, разчетен през чувашки и кумански) с пряк паралел у татарите и без паралел у траките;
- наличието у монголските нашественици в ХІІІ в. на кланове "булгар" и "маджар";
- окончанието на собствения ни етноним "българи" с пряк паралел за множествено число у всички тюркски, алтайски и повлияни от тях народи - татари, маджари, авари, хазари...(но не и между тракийските племена);
- племенните и родови названия без съответствия у траките: Ермиар, Вокил, Дуло, Котраг(ир), унугур, сарагур...;
- наличието на централизирана държава, военна монархия на фона на тракийския политически хаос;
- пожеланието "сто години да живее" за владетеля в противовес на тракийското схващане, че владетелят а) по принцип е безмъртен и б) че животът е страдание;
- издигането на десетки официални каменни надписи с текстове на договори, известия за победи и инвентари на фона на оскъдните частни надгробия на траките;
- личните имена като: Ирник, Орхан, Кубрат, Исперих, Баян, Кубер, Алцек, Котраг, Тервел, Кормисош, Винех, Умор, Токту, Телериг, Кардам, Крум, Диценг, Омуртаг, Борис, Расате, Кракра, Есхач, Исбул, Онегавон... все без паралел у траките, но с редица близки форми у тюрки и алтайци - особено Умор, Крум, Токту, Орхан и Есхач;
- липсата на засвидетелствани имена като Реметалк, Ситалк, Медок, Севт, Бизас, Мета у българите;
- липсата на тракийски племенни названия като меди, дии, одриси, дантелети, бастарни у българите;
- съществуването и до днес на народ, наричащ себе си булгар на мястото на някогашна Волжка България, източно от гр. Казан в Русия, в днешната република Татарстан, бивша Булгаристан. Където траки не са и стъпвали.

Всичко това, о, да, несъмнено сочи само и единствено пълно родство между българи и траки. И никаква ама никаква азиатска кръв у българите, как съм могъл изобщо да си го помисля :D

Любопитен съм, между другото, дали ще пуснеш и този ми постинг.

А, докато не съм забравил: "таркан" в Орхонските надписи се споменава, според Йорданка Бибина, т. 1 на "История на турската литература", изд. "Марин Дринов", София, 2000, стр. 52 в надгробния надпис на Кюлтегин хан. Таркани има и в османска употреба, у ходжа Садеддин, "Корона на историите", прев. Мария Калицин. И, разбира се, в българските каменни надписи от VІІ-ІХ в., публикувани от Бешевлиев, но не и в тракийска употреба.

(Замислям се за всеки случай да копирам коментара си.)

Сега ми светва, че освен дето си измислят, автохтонистите са расисти. Тях ги е срам от едно далечно и отдавнашно родство с азиатските конни народи. Срам ги е от евентуална връзка дори със славянската езикова група (та автохтонците отричат съществуването й). Срам ги е от евентуална връзка с ираноезичните народи (нищо, че иранците и славяните са индоевропейци също като траките). Смятат гърците за по-долен народ от траките, а траките - за "най-възвишената раса". Това е чист расизъм. Освен всичко друго е и измислица, разбира се, но е и расизъм. Хитлер би се гордял с автохтонците.

Автохтонците покрай расизма и склонността си към фантастика са готови и да признаят на съседна Македония отделна етническа принадлежност от българската - защото вече прочетох коментари, че македонският народ бил древен като българския. [i]Като[/i] българския ли? Нима македонците не са българи за автохтонците? това смятам аз за предателство. Заради някакви фантастични идеи затраки и не знам си какво да се откажем от кръвта на Тодор Александров и Гоце Делчев, от цар Самуил и Куберовите българи... срамно е. Да изтървем питомното заради дивото и живата Македония заради отдавна изтлелите и чужди на нас траки... до това води незнанието.

И при това автохтонците никога не водят спор по същество, никога не остават при сухите факти, а често минават в лични нападки. Защо? Само от възмущение ли? Или от слабост на позицията? За автохтонците всяка втора дума в спор е: "предател". За мен предателството обаче е българин да заяви, че македанският народ е "като" българския. Не знам за вас, момчета и момичета автохтонци, но моят произход е от Западна България. Имам роднини и приятели от Знеполе и Македония. Част от тях са облъчвани от македонистката пропаганда, рожба на стария сръбски политически цинизъм. Друга част от тях са направо сръбски граждани и преживяват унижения, защото са българи. И на фона на това трябва да слушам фантастика за траките? И "признания", че македонците са "като" българите, сиреч не точно българи?

Към незнанието и расизма на автохтонците се добавя и тяхното нехайство за реалната национална кауза. Никога повече не си позволявайте да наричате някого "предател", щом сте автохтонци.

Смятам да пусна това и като постинг за всеки случай. Вече имах един спрян коментар тук, при това без обидни квалификации в него. Интересно ми е дали този ще мине - би било справедливо, щом досега аз е трябвало да търпя глупости
цитирай
49. анонимен - mglishev-млад специалист по ПИЕНЕ, МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН!?!
13.08.2012 22:39
Име:Манол Глишев

Възраст:29

Пол:мъж

Град:София

Професия:Мултифункционален

Интереси:Литература, история, музика, философия, храна, ПИЕНЕ, политика, фехтовка, LARP, театър, история на изкуството.
цитирай
50. анонимен - mglishev-млад специалист по ПИЕНЕ, МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН-раздел пИенезия!
13.08.2012 23:21
къркаш бърбън, легаш късно
после заран глеаш мръсно
меташ бири по кръчмѝте
спомен немаш от нощѝте
питието леко влиза
сметка после не излиза
вкарваш дюнери във крачка
майонеза с топла храчка
сиренце арабско сфащаш
гризкаш леко и си плащаш
немаш време да попиташ
за дентиста д-р митев
зъбите ти се разпадат
кат’ испанската армада
чекай тва ти беше сложно
нема нищо невъзможно
имаш дъх на майска роза
под чернобилска угроза
често те боли главата
абе ми ли си краката
наследяваш и сърдечни
врътки нема да са вечни
бачкаш седемнайсе часа
за фалафел със подкваса
немаш нерви за протести
далаверата се мести
кефиш се на бомби здрави
но ръката те оправя
немаш кинти за салфетки
немаш и контакт с нимфетки
верваш страстно в ББ кинг
слушкаш кати не и суинг
българския ти е труден
нещо мозъка е муден
члена пълен се поставя
във дланта не го забравяй
чекай почна сериала
много важен е финала
къркаш бърбън немаш грижи
яз те лажем ти си мѝжи
цитирай
51. анонимен - До всички тракотюфлеци:
13.08.2012 23:32
Луд на шарено се радва
Особености на историческия автохтонизъм
Автор: мглишев
...................................................................
Докато си говорим в блоговете (и на още няколко места с други събеседници), забелязвам някои общи характеристики на автохтонисткия "дискурс", както биха го казали в "Литературен вестник". Доста показателни. Тези харатеристики се отнасят до отношението към темите на разговор и към опонентите на автохтонизма. Без особена подредба ще нахвърля наблюденията си тук. Това са само фактите, без коментар към тях. Смятам ги за интересни, доколкото автохтонизмът вече е доста силно убеждение по исторически въпроси. Тук не разглеждам вероятните причини за появата и разцвета на това относително ново течение в историческите представи на част от българите за далечното минало на страната и народа им. Може би си струва да отбележа, че един от първопроходците на българския автохтонизъм е журналистът Стоян Шангов, работил в началото на ХХ в. И Ганчо Ценов, разбира се.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Основното автохтонистко убеждение е, че българите са генетично, езиково и културно-исторически потомци и наследници на античните траки.

Автохтонизмът отхвърля демографското и културно значение на варварските миграции на Балканите и в цяла Европа в ІІІ-ВІІ в. Повечето автохтонисти са убедени, че славянско нашествие в ВІ-ВІІ в. няма, а някои вярват, че цялата славянска езикова група е рожба на руска пропаганда.

Автохтонистите смятат езикознанието като наука за несъстоятелно и средновековните източници за фалшификати. По този начин се разграничават рязко от конвенционалните научни методи на изледване. Същевременно сами често прибягват до така наречените "народни етимологии".

Автохтонистите са убедени в съществуването на заговор срещу българското минало. Това прави убежденията им повече теория на конспирацията отколкото хипотеза за произхода на конкретен народ.

Склонни са да смятат опонентите си за част от заговора. Всяко изказване против автохтонизма е схващано като проява на противобългарски убеждения.

По принцип изпитват недоверие и към античните автори, но с двоен стандарт - някои от античните все пак казват по нещо вярно там, където се появи бегла възможност за тълкуване на техен текст в полза на родството между траки и други народи (като предположението винаги е в полза на тракийското влияние над съседа).

Убедени са, че траките/българите са едновременно автохтонни и че са пътували много (като номадите, но... без да са номади).

Смятат, че "номад" и "варварин" са оценъчни термини.

Автохтонистите са убедени, че траките са имали своя писменост, различна от гръцката, линеарната, финикийската и фригийската. Често обаче допускат, че тези графични системи са повлияни от тракийската.

Отъждествяват всички неавтохтонни теории за произхода една с друга. За автохтонистите остава общо взето неизвестно, че иранската, полиетничната степна и тюрко-алтайската теории са в спор помежду си.

Автохтонистите често преминават в забележки на лична основа по време на спор. По това донякъде напомнят някои фундаментаристки социалистически позиции - като отхвърлянето на обективизма в историографията.

За тях патриотизмът е водещо убеждение, а не толкова търсенето на фактите. Те смятат, че патриотизмът е достатъчно основание за всяко едро заявление. За тях автохтонизмът е по-скоро кауза отколкото научна теза.

Автохтонистите имат предпоставена теза, в чиято полза търсят доказателства. Този подход ги отличава силно от конвенционалните учени, които първо натрупват маса от факти, а чак след това я тълкуват.

Имената на историци като Васил Златарски и Петър Мутафчиев са анатема за автохтонистите. В тези автори те виждатпроводници на чужди интереси, а не учени.

Автохтонистите обикновено не познават най-новата историческа и археологическа литература на специалистите и се борят с твърдения отпреди двайсетина-трийсет години.

Автохтонистите са склонни да омаловажават, а в някои случаи - и да отхвърлят Великото преселение на народите като демографски фактор в историята на Европа.

Периодичните нахлувания на нови индоевропейски народи са терра инцогнита за автохтонистите. Според мнозинството от тях траките са автохтонно балканско население, родствено с предгръцките пеласги и критски минойци, а не с индоевропейци като ахейските гърци.

Автохтонистката хипотеза за произхода на българите не се изчерпва само с етногенетичните процеси. Тя обхваща историята на Средиземноморието, Черноморието, северна Африка и Средна Азия и я тълкува неизменно в полза на твърдението, че в предантичните периоди, Античността, а защо не и Средновековието българите/траките са (единен) етнос, доминирал политически, демографски и културно над огромни територии.

Автохтонистките идеи не са формирали стройна хипотеза. Различните автохтонисти имат различни представи и частни насоки на интерес, където се задълбочават. За едни е привлекателна епохата на Константин Велики, за други - древният Египет, за трети - шумеро-акадската, вавилонската и асирийската цивилизация, а четвърти се интересуват от въпроси на кирило-методиевистиката докато пети четат основно Херодот. Всички те имат значителни противоречия едни спрямо други, но ги пренебрегват.

Автохтонистите често си служат с понятия като "укриване" и "разкриване". Водени са от нещо като чувство за мисия към българщината. Обичат да смайват публиката със смели и несъмнено патриотични твърдения.

Не се интересуват от история на комуникациите, дипломатическа история, история на ежедневието. Предпочитат да се задълбочават във въпроси, които схващат като политическа теория и един вид фолклористика на древните общества. Археологията ги интересува сравнително слабо.

Автохтонистите са привлечени предимно от изводи; пътят на достигането им ги интересува относително малко.

Няма застъпници на автохтонизма сред историците, цласическите филолози и археолозите. Обикновено става дума за лица от така наречената техническа интелигенция, юристи, журналисти, писатели или лекари, за които историята е вид хоби.

В писането си автохтонистите често използват изобилие от главни букви, гръмка реторика и удивителни, което отново ги отличава от принципно сдържаната конвенционална научна проза.

Автохтонистите не се влияят от опонираща аргументация.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Възможно е с времето да добавя още бележки към този кратък списък. Ще се радвам, ако и други го направят.

Горните наблюдения се отнасят преди всичко до автохтонистите в България. Доколкото знам, автохтонни исторически идеи има у руснаци, турци, французи и британци.

В Русия те свързват днешното население на европейските части от страната със скити и сармати. Като и руските автохтонисти са любители на бомбастични твърдения.

В Турция става дума за произхода на днешните жители от античните фригийци, лидийци и кари. Крайните предположения и липсата наинтерес към твърденията на конвенционалните университетски учени са налице и там.

Във Великобритания автохтонизмът е от по-различен. Там представителите му са университетско течение учени-историци като Дейвид Рос от Абърдийн, които смятат, че келтско нашествие в Британия не е имало, а езикът и културата на Шотландия, Уелс и Ирландия се дължат на мощното влияние на галски търговци и друиди в Британия в периода ВІ-І в. пр. Хр. Спорът им с мнозинството техни колеги с конвенционални убеждения тече в рамките на академичния дискурс.

Във Франция автохтонизмът е донякъде институционализиран. Без да отхвърля Великото преселение на народите и нашествията на франки, бургунди и готи, френската образователна система отдава най-голямо значение на галския субстрат в етногенезиса на съвременните французи.

----------------------
Разбира се, най-безумен е другият български автохтонизъм - този на Македонската Академийа на Науките и Уметноста. Няма нормален българин, който да не се отнася с насмешка към претенциите на братовчедите ни за античен произход. Същевременно обаче мнозина нормални българи се гордеят със своя собствен античен произход. Явно не си дават сметка, че едно официализиране на автохтонизма тук би дало легитимност и на БЙРМ-овските претенции и би утвърдило моралното право на македонските комшии да твърдят, че не са българи. Древните македони все пак не са траки, пък и в БЙРМ все пак признават някакъв славянски елемент в етногенезиса си, докато родните автохтонисти тук смятат "славянин" едва ли не за мръсна дума. На това отгоре траки и македони често са били във вражда помежду си (още от преди времената на Филип и Александър, а и по времето на войните на Диадохите и Епигоните), така че евентуален успех на автохтонната хипотеза в България и въвеждането й в образователната система биха доказали в очите на публиката, че всъщност македонците и българите не просто са два отделни народа, а и врагове от хиляди години насам (защото публиката на Балканите все още вярва в такива неща като "братски народ" и "изконен враг").
Дотук с патриотизма на автохтонистите. Привържениците на тракийския ни произход уж искат да възвеличават България, а де факто работят против българската кауза в Македония.
Ако в МАНУ се усетят, първото задгранично признание на автохтонната българска хипотеза ще дойде от Скопие :)



цитирай
52. анонимен - Никога повече не си позволявайте да ...
13.08.2012 23:38
Никога повече не си позволявайте да наричате някого "предател", щом сте автохтонци.

цитирай
53. анонимен - mglishev: "яз те лажем ти си мижи"
13.08.2012 23:43
Може да му се вярва на младежа, все пак Иричек е бил на неговата възраст министър на халтурата, а мнооого преди това е написал "Dějiny národa Bulharského" с помощта на мноооого българи (Марин Дринов в мн.ч.)
цитирай
54. анонимен - "Хитлер би се гордял с автохтонците."
14.08.2012 00:01
Хитлер до автохтонците:

ПИС МИЛЛЕТ.БОКЛУК БЕ!


цитирай
55. анонимен - ИВАН ВАЗОВ
14.08.2012 00:14
Нек паднат тозчас техните глави. под славний ятаган на Дин-Исляма! Кога излезе черний грък, пашата, блед,. плюна по него и пошушна: пис миллет!*** ...
цитирай
56. aristotelis - http://history.rodenkrai.com/new/bylgarski_ezik/tainiqt_trakiiski_rechnik.html#comments
14.08.2012 01:09
Отвотере един друг сайт на мастурбиран Павел Серафимов-спароток, трако-българо-мики-мауседонски цървул!
http://history.rodenkrai.com/new/bylgarski_ezik/tainiqt_trakiiski_rechnik.html#comments
цитирай
57. анонимен - Малей, колко тиквеници има в този ...
14.08.2012 01:59
Малей, колко тиквеници има в този блог. А баш кухата кратуна е миндянина Аристотелис. Алоу, шлякатарниците, разбирате от история колкото свиня (сиреч чифутин) от кладенчова вода. Тръгнал миндянина Аристотелис, с всички негови аверчета също миндяни , да обясняват как черните миндянски рапундели уж били дали колтурата на Европа. Същите тези който са били най - долната каста обслужваща ДРАК - АСС храмовете на БОГ-АР-АНН, били дали колтура на Европа !!! Егати и смешките.
Е нема начин, едни крадливи копелета, които заради своят крадлив манталитет биват най-позорно изгонени от храмовете ,да дадат колтура.
Колкото ида псувате и да се репчите, винаги ще си останете такива каквито сте били. Цървули и най-низша каста. Това е повелята на Твореца и никой, никога не ще може да промени.
цитирай
58. atilla - БРАВО Ристаке!!! тук се надскочи.
14.08.2012 07:21
Събра си дружина. Халал да ти е. Може и публичен дом да си отворите с надпис
"Древни техники от о.Лесбос и Онан-само за мъже"
цитирай
59. анонимен - Аристототелис - гръцки
14.08.2012 09:47
аристотелис, доказа ми защо съм автохтонец, радвам се за това. А сега се върни към любимото си занимание - манафите.
цитирай
60. анонимен - Браво
14.08.2012 09:51
Хей, Аристотелис! Ти си бил голям специалист по манафи, педали, гейове и т.н.т....Вярвам, че е от твоя личен опит, защото както беше казано: " Гърците са измислили любовта, а римляните са я разнообразили, като са добавили жената"...Та кои са педерастите на Балканите?
цитирай
61. анонимен - Ругатните не са доказателство, Алексис; те са слабост - Тан Тан
14.08.2012 10:00
Алексис, Спароток никога не си е позволявал такъв тон. Винаги си служи с аргументи. Може да противоречат понякога на историята, но се старае да доказва. А Вашатето излияние няма никаква стойност, няма доказателства срещу Спароток. Само едно безсилие, изпълнено с ругатни и обиди. Това наистина доказва, че в много отношение, Спароток е прав, след като неможете да го оборите с контрааргументи. Аз също в много отношения не съм съгласен с доводите на Спароток, но го чета и търся има ли и къде е истината. Например - Славянската религия е заемка от Тракийската многобожествена. Това го признават Руски историци. Много от Тракийските думи имат един и същи корен с днешните Български и Руски езици, дори понякога имат същото звучене. Има думи, които в днешния Български ги няма, а в Руския съществуват. Малка част от Траките са оцелели при завладяването на Балканите от Римските легиона през Първи век до Христа. Огромната част са успели да преминат Дунава и да се заселят в Украйна и Белорусия, където се смесват със Сарматите (Скитите, Саките). През 4-ти век започва обратното преселение на смесеното поколение
към Балканите. Езикът на някои Тракийски племена и на Сарматите е бил сходен - това го казват древни историци. Но че Нещо от Тракийските племена се е запазило, запазило се е. От сходството между Тракийските племена и Българите може наистина да се заключи, че голяма част от Българите са наследници на Траките. "У" ДНК хаплогрупа "И" е Тракийска. А тя в Българите е между 25 до 43 процента. От това по-голямо доказателство, какво повече. В Гърция, тази хаплогрупа е наличие само в нейната северна част - от Турската граница до Солун включително. Хаплогрупите са най-голямото доказателство.
цитирай
62. анонимен - И сега ко ристаки, бля-бля или парцала?
14.08.2012 10:08
aristotelis.blog.bg - серете си на воля, автора бърше бързо!
цитирай
63. aristotelis - Диви маймуни-макаци, спешно нуждаещи от история, дълбоко копмлексирани тракобългароспаротокомикимауседонци!
14.08.2012 10:26
atilla написа:
Събра си дружина. Халал да ти е. Може и публичен дом да си отворите с надпис
"Древни техники от о.Лесбос и Онан-само за мъже"

Когато гърците са създавали европейската цивилизация и през 776 год. преди христа са провеждали олимпйиски състезания вие прабългари и славяни сте се люлели на клона хванати с опашката и ви нямало на света дори като сперматозойди или ако ви имало някъде по-казахстанските степи сте се люлели на клона хванати с опашката и мяукали както котките, лаели като кучета, диви и варвари като маймуните макаци, без писменост до 9-ти век след христа, както пише и Академик Проф. Васил Гюзелев....."Славяните и прабългарите идват в балканските провинции на Византия както всички други “варварски” народи преди тях – със силата на меча. В края на V и началото VI в. те започват да нахлуват южно от р. Дунав, грабят каквото могат и се изтеглят".
цитирай
64. aristotelis - Спароток никога не си е позволявал такъв тон. Винаги си служи с аргументи.
14.08.2012 10:33
Трако-българо-спаротоко-мики-мауседонец служи само с гъза си и с историческа порнография!
цитирай
65. анонимен - ЯСНО.........Бля-Бля..........
14.08.2012 10:42
вече зе да скрибуца тая стара плоча бе гъззззззззззззззз...........
цитирай
66. анонимен - ОЛИМПИЙСКИ СЪСТЕЗАНИЯ ПО МАНАФСТВО:----:------:----------:----------
14.08.2012 10:57
Докато гърците са създавали европейската цивилизация и през 776 год. преди христа и са "измислили любовта, а римляните са я разнообразили, като са добавили жената",са се провеждали олимпйиски състезания по МАНАФСТВО.
БЛАГОРАМ ЗА ПРИНОСА КЪМ СВЕТОВНОТО МАНАФСТВО И ПЕДЕРАСТИЯ!!!!!!!!!!
С ПО-ЗДРАВ ОТ МАНАФА.
цитирай
67. анонимен - ясу малякис педерунгелес,
14.08.2012 11:10
ти канис съ юър мегалос колос разпранос?
цитирай
68. анонимен - Аман от потурнаци!
14.08.2012 12:52
Сиким сени пис кьопек! Бана бак, бени синир етме!
Анадън му чингенета?
Аман от потурнаци!


цитирай
69. анонимен - До "aristotelis" - Б...
14.08.2012 14:34
До "aristotelis" - Бихте ли , обяснили как е създадена Гърция / каквото и да означава това /?
цитирай
70. kudran - Усучи им сърмите!
14.08.2012 15:42
анонимен написа:
http://sparotok.blog.bg/politika/2012/08/10/genocid.987099
Браво на тебе. Аферим.
45. анонимен - BUSH
10.08 23:41 Знаеш,че общо взето съм крайно негативен към това с което се занимаваш на политическата сцена.Говориш за история,но се занимаваш с политика,която в основата си обслужва чужди сили.Истина е обаче,че от твойте песнопения за траките разбрах нещо за което се опитвам от дълго време да намеря обяснение.Защо българите са винаги марионетки? Защо нямат собствено държавническо мислене? Може би ти даваш отговора.Ако имаме нещо общо с траките може би сме наследили това качество от тях.Доколкото знам те никога не са имали държава.Имали са богата култура,но са слугували на чужди сили.Мойто обяснение--затова са и в крайна сметка изчезнали,както ще изчезне и сегашната българска "държава"....По отношение на гърците--долно е да обвиняваш други за собствената ни неспособност да се държим като нация.Трънчаните имат една колосална поговорка:На лош к-р и вуната му пречи! Гърците са нация! Сърбите и руснаците също.Но ние нямаме тези качества.Ние сме марионетки.Да не ти споменавам отново колко господари сме сменили и за колко време.Всички знаят на кого се кланяме сега.Обвиняваш гърците,че са избивали българи.Това е което става във война.Иди на остров Тасос и кажи,че си българин.Веднага ще ти обърнат гръб.Още помнят терора на българските фашисти.Докато гърци и сърби са се противопоставяли на агресорите,българите са трупали състояния като са слугували на Хитлер.По същия начин много българи викаха ура,когато новите фашисти засипваха Сърбия с уран.Срам ме е от постъпките на България.По-добре посъветвай България да се опита да постъпва правилно,вместо да обвиняваш други за това.Личен въпрос-Ти помак ли си?...Съмнявам се,че коментара ми ще види бял свят....

цитирай
71. tomov8 - Кой финансира и движи тракоманите?
14.08.2012 16:44
Това е интересния въпрос. Колкото пъти питам някой от "Лигата на тракурвите" конкретен въпрос, свързан с историята на траките, никой не ми отговаря. Папагали и лаици опитващи се да промиват нечии мозъци. Въпросът е ЗАЩО?
цитирай
72. aristotelis - Зад тракокомплексарите се крият фиромците, Груевски финансира тези идиоти, а ги чака такова жестоко ебане от гърцитееееееее!
14.08.2012 16:50
tomov8 написа:
Това е интересния въпрос. Колкото пъти питам някой от "Лигата на тракурвите" конкретен въпрос, свързан с историята на траките, никой не ми отговаря. Папагали и лаици опитващи се да промиват нечии мозъци. Въпросът е ЗАЩО?

цитирай
73. анонимен - завтра очаквайте пълна версия, а не съкратената избирателно от манго ристе!!
15.08.2012 01:44
aristotelis.blog.bg - серете си на воля, автора бърше бързо!
цитирай
74. анонимен - До "aristotelis" - Б...
15.08.2012 15:22
анонимен написа:
До "aristotelis" - Бихте ли , обяснили как е създадена Гърция / каквото и да означава това /?

цитирай
75. aristotelis - На този въпрос може да отговори само Г-н Груефски, преди разбираше гърците да са му отрязали главата както са направили с Васил Чекаларов преди 100 год.!
15.08.2012 16:39
анонимен написа:
анонимен написа:
До "aristotelis" - Бихте ли , обяснили как е създадена Гърция / каквото и да означава това /?


цитирай
76. aristotelis - Разбра ли помиярски цървул? А отрязаната глава на Васил Чекаларов е отнесена от войниците в Флорина и набучена на кол е разнасяна из улиците ...
15.08.2012 16:45
анонимен написа:
анонимен написа:
До "aristotelis" - Бихте ли , обяснили как е създадена Гърция / каквото и да означава това /?


цитирай
77. анонимен - Инструменталчик аз съм педка
16.08.2012 08:25
с гъза направен на решетка,
инструмента им подавам аз
на педераси като вас.
цитирай
78. анонимен - шизофрения
16.08.2012 14:01
шизофрения
цитирай
79. анонимен - Помиярската тракоманщина и дъл...
16.08.2012 15:23
Помиярската тракоманщина и дълбоката комплексарщина за малоценост са болестите на българите а не онкоболестите, инсултите и инфарктите, много жалко!
цитирай
80. анонимен - Стрииптийза на един мургав "трако"-турак шарлатан
16.08.2012 18:01
http://sparotok.blog.bg/politika/2012/08/10/genocid.987099

125. анонимен - BUSH
09:43 За да успееш с тракийската си мисия трябва да си най-малкото честен човек.Ти не си и затова няма да успееш.Мотивите ти са долни и делата ти са нечисти.Докато си вреден за България обаче ще продължаваш да получаваш стипендията си.Хайде със здраве.
====================================================
Аааа! Стипендията,стипендията от уруспу мама туракия и саудит арапия.
цитирай
81. paravankofivan1 - ?
17.08.2012 00:37
анонимен написа:
СЪНЯТ НА БЪЛГАРИНА
Не модерна държава, а разруха ще види българинът, ако се събуди и погледне своето Отечество.
Ще види, че Светата Православна църква е заменена с турски сериали, в които АЛЛАХ се превежда като ГОСПОД!
Ще види, че България не е Република, а акционерно американо-израелско дружество с изпълнителен директор безименният български новобогаташ.
Ще види, че София не е столица, а коптор за диви селяни, кретени чужденци и терористи!
Ще види, че градовете и селата не са на българите, а на циганските банди, турските терористи и местните робовладелци!
Ще види, че семейството ни не е българско, а на Европата – мъжът е прислужница и майка, а съпругата – лоша господарка!
Ще види, че икономиката на България е на анадолски контрабандисти и на премиерските корумпирани спекуланти.
Ще види, че нашата България е страна на Моловете, ИНТЕРНЕТА и на дрогата!
Ще види, че болниците са на погребалните агенции и на фирмите за трансплантации на органи!
Ще види, че училищата са за укротители на изоставени деца и подивели пубери!
Ще види, че армията, полицията и специалните ни служби не служат на България, а на корумпирани чиновници, престъпни босове и чуждите разузнавания!
Ще види, че българската телевизия не е българска, а на ислямските националисти!
Ще види, че университетите ни се водят от антибългарски лекета и неграмотни юпита!
Ще види, че пътищата са на проститутките и мъртъвците, а улиците – на казината, секс-магазините и на боклуците!
Ще види, че България не е ГЕРБ на българската благоденстваща нация, а нещо друго, непознато и измъчено, без род и име!
Ако се пробуди българинът и погледне своето отечество ще види, че то не е на българите, а на неговите предатели и врагове!
А види ли това, веднага ще дочуе две думи, повтарящи се до повръщане в България. Две заклинания, които всички медии излъчват като спасение от убийствата, катастрофите, гнусните новини, негативните послания и порнографията:
Аз дадох, Аз реших, и така докато българинът оглупее.
Отново чакаме нещо да пуснат, да разрешат, да позволят или забранят
Дано не оглупее и не заспи БЪЛГАРИНЪТ в oнзи робски сън отпреди 132 години и да приеме своето окаяно Отечество, за мечтаната от Левски цветуща Република.
Петър Мотков


цитирай
82. paravankofivan1 - ?
17.08.2012 00:41
анонимен написа:
СЪНЯТ НА БЪЛГАРИНА
Не модерна държава, а разруха ще види българинът, ако се събуди и погледне своето Отечество.
Ще види, че Светата Православна църква е заменена с турски сериали, в които АЛЛАХ се превежда като ГОСПОД!
Ще види, че България не е Република, а акционерно американо-израелско дружество с изпълнителен директор безименният български новобогаташ.
Ще види, че София не е столица, а коптор за диви селяни, кретени чужденци и терористи!
Ще види, че градовете и селата не са на българите, а на циганските банди, турските терористи и местните робовладелци!
Ще види, че семейството ни не е българско, а на Европата – мъжът е прислужница и майка, а съпругата – лоша господарка!
Ще види, че икономиката на България е на анадолски контрабандисти и на премиерските корумпирани спекуланти.
Ще види, че нашата България е страна на Моловете, ИНТЕРНЕТА и на дрогата!
Ще види, че болниците са на погребалните агенции и на фирмите за трансплантации на органи!
Ще види, че училищата са за укротители на изоставени деца и подивели пубери!
Ще види, че армията, полицията и специалните ни служби не служат на България, а на корумпирани чиновници, престъпни босове и чуждите разузнавания!
Ще види, че българската телевизия не е българска, а на ислямските националисти!
Ще види, че университетите ни се водят от антибългарски лекета и неграмотни юпита!
Ще види, че пътищата са на проститутките и мъртъвците, а улиците – на казината, секс-магазините и на боклуците!
Ще види, че България не е ГЕРБ на българската благоденстваща нация, а нещо друго, непознато и измъчено, без род и име!
Ако се пробуди българинът и погледне своето отечество ще види, че то не е на българите, а на неговите предатели и врагове!
А види ли това, веднага ще дочуе две думи, повтарящи се до повръщане в България. Две заклинания, които всички медии излъчват като спасение от убийствата, катастрофите, гнусните новини, негативните послания и порнографията:
Аз дадох, Аз реших, и така докато българинът оглупее.
Отново чакаме нещо да пуснат, да разрешат, да позволят или забранят
Дано не оглупее и не заспи БЪЛГАРИНЪТ в oнзи робски сън отпреди 132 години и да приеме своето окаяно Отечество, за мечтаната от Левски цветуща Република.
Петър Мотков


цитирай
83. demograph - С тракийската теория Спароток и съмишлениците му
17.08.2012 01:09
ЯВНО СА ГЕПИЛИ ГЪРЧОЛЯТА И ПОДЛОГИТЕ ИМ ЗА ТОПКИТЕ!
За туй толкова пищят.
Няма аргументи, няма собствени мисли, няма мисъл изобщо у дошляка!
Има панически блокаж от ГОЛЕМИЯ страх, че лъжите им лъсват като насраните им задници.
Дошляците фъфлят, те не могат да говорят от страх..Те псуват, заплашват,лъжат,вече ползват себе си и себеподобните си за извори, защото ГРЪЦКИТЕ автори са написали автохтонната истина за българите.
Защото Европа и света вече са наясно с гръко-немско-руско-турско-сръбските лъжи за Тракия и тракийците, сиреч за България и българите..
Дошляко-гърците са стигнали до унизителното положение да приписват на "прабългарите" думи от турския жаргон само и само да ни докарат турци.
Те мразят българите и България, защото автохтонната теория води към древните общи български корени на "македонци', сърби, румънци, пелопонесци, тесалийци, северни "гърци"европейци и американци...
Марио Алинеи и екип от световни величини доказа че Европа е заселена с протобалканци /траки или сега наричаните славяни/ от неолита и че това не се е променило и до днес. Генетичните изследвания разбиват дошляшките малоумия на пух и прах и поставят гърците там където им е мястото-в пустините, а трако-българите на пиедестала на създатели на съвременната цивилизация!.
Но дошляците са панирани. Те не четат, не мислят...Тях ги болят топките им, които науката стиска все по-яко.
Спароток е най-нежният от тези които са ги гепили...Когато след няколко месеца немците и руснаците ги стиснат ще им се завие свят.
цитирай
84. анонимен - АФЕРИМ,АШКОЛСУН,МАШАЛАХ! - 83. demograph - С тракийската теория Спароток и съмишлениците му
17.08.2012 10:29
НЕЩАСТНИ ПОТУРНАЦИ!
цитирай
85. starkmaster - "Българската държава е люлка на европейската култура и цивилизация" Шарл дьо Гол - президент на Франция
17.08.2012 13:14
"Българската държава е люлка на европейската култура и цивилизация" Шарл дьо Гол - президент на Франция , Париж 1962 година
цитирай
86. aristotelis - Цитатът е на легендата на българския футбол Христо Стоичков, отличен с почетното звание доктор хонорис кауза от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“!
17.08.2012 14:03
ДА СЕ СМЕЕШ ИЛИ ДА ПЛАЧИШ?
starkmaster написа:
"Българската държава е люлка на европейската култура и цивилизация" Шарл дьо Гол - президент на Франция , Париж 1962 година
цитирай
87. aristotelis - Така е, аз съм "Аристотелис Онасис"!
17.08.2012 14:08
starkmaster написа:
"Българската държава е люлка на европейската култура и цивилизация" Шарл дьо Гол - президент на Франция , Париж 1962 година

цитирай
88. анонимен - Така е,а аз съм Дядо Мраз!
17.08.2012 17:02
starkmaster написа:"Българската държава е люлка на европейската култура и цивилизация" Шарл дьо Гол - президент на Франция , Париж 1962 година
цитирай
89. ivansimeonow - Аристотел, превеждал ли си Фили...
18.08.2012 13:42
Аристотел, превеждал ли си Филипиките НА ДЕМОСТЕН СРЕЩУ фИЛИП ВТОРИ, ПОКАЗВАЩИ ЯСНО, ЧЕ МАКЕДОНЦИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО НИТО С ГЪРЦИЯ, НИТО С ГРЪЦКАТА КУЛТУРА. ДУМИТЕ СА НА ДЕМОСТЕН. ТИ МОЖЕ ПЪК НЯКАКЪВ НОВ ПРОЧИТ ДА СИ НАПРАВИЛ!
цитирай
90. aristotelis - В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува.
18.08.2012 15:00
ivansimeonow написа:
Аристотел, превеждал ли си Филипиките НА ДЕМОСТЕН СРЕЩУ фИЛИП ВТОРИ, ПОКАЗВАЩИ ЯСНО, ЧЕ МАКЕДОНЦИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО НИТО С ГЪРЦИЯ, НИТО С ГРЪЦКАТА КУЛТУРА. ДУМИТЕ СА НА ДЕМОСТЕН. ТИ МОЖЕ ПЪК НЯКАКЪВ НОВ ПРОЧИТ ДА СИ НАПРАВИЛ!

Няма научен институт в света, който да не приема, че античните македонци са гърци. Това личи не само от имената на царете (гръцки), не само от самоопределянето им като гърци, но и от факта, че Филип и Александър Македонски работят за една гръцка политическа идея - обединението на стотиците гръцки градове държави в единна империя. Тази империя трябва да постигне две важни политически цели. Да спре войните между гръцките градове държави и да се противопостави на Персийската империя, чиито агресивни действия през VI-IV в. пр.Хр. застрашават гръцката независимост.Царствата, които възникват на територията на Александровата империя след смъртта му и над които застават “македонски” пълководци като Антиох, Птолемей и Лизимах, се наричат елинистически (т.е. гръцки) царства, а периода на съществуването им (края на IV-I в. пр.Хр.) - елинистически. Там цъфти гръцката образованост и култура, най-високата в света в тази епоха, постигнала интересна симбиоза с персийската и египетската цивилизация. Династията на Александър е претендирала, че произлиза от Херакъл, че е дошла в Македония от южния гръцки град Аргос и че е елинска, поради което е получила право да участва в допускащите само елински атлети Олимпийски игри, а това е станало във времето на Александър I Филелин, тоест около 150 години преди раждането на Александър III Велики. Филип II, бащата на Александър III Македонски, е печелил поне три състезания в Олимпийските игри.
цитирай
91. ivansimeonow - ИНТЕРЕСНО ОБЕДИНЕНИЕ, СВЪРЗАНО С ...
18.08.2012 15:50
ИНТЕРЕСНО ОБЕДИНЕНИЕ, СВЪРЗАНО С РАЗРУШИТЕЛНО УНИЩОЖАВАНЕ НА ГРЪЦКАТА ДЪРЖАВНОСТ.
Аз съм Иван , какъв съм според тебе, евреин, грък или българин? Името може да бъде само някакъв третостепенен маркер за националността.
Участвали ли са македонците в персийските войни- Какъв им е бил рангът сред гръцките дэржави- Безспорно след Атина и Спарта? Как е станало така, че са ги помели и то така, че никота повече не са се въстановили.Не разбирам обединение, свързано с унищожение. По-скоро обединителни са действията им с персите, с които са водили няколко битки само/ Олимпиада е била в двора на Дарий и има версия че Александър е негов син/
Олимпийският принцип е оттогава, всеки спортист/ тогава само мъже/ е можел да участва. Каква пречка има пред Филип, който е и цар да участва? Та точно гърците ли ще пропуснат такава реклама?!
Не отговори на въпроса ми за филипиките на Демостен- Че македонците нямат нищо общо с Гърция и гръцката култура. Това не е от някой сегашен институт , а от съвременник на Филип. Тежестта му е огромна
Не ме разбирай криво, положението с гръцкия тогава е било, каквото е сега с английския.
Между другото сигурен съм, че си компетентен, събуди се в мен интерес по история на гръцкия- период, ареал, азбука, съставители и т.н., впрочем ти си по.наясно от мен в тематиката Направи постинг, бих те посъветвал, но захвърли писания на разни институти, животът ми е минал в тях и 99% съм наясно какво могат да сътворят. Напиши ти какво знаеш и какво си обобщил,ще е с по-голяма стойност!
цитирай
92. aristotelis - Такива уроци по-историческа фиромска порнография иди де продаваш на микимаус фиромците, червата през гъза ще ви изкарат Гърците!
18.08.2012 16:00
[quote=ivansimeonow]ИНТЕРЕСНО ОБЕДИНЕНИЕ, СВЪРЗАНО С РАЗРУШИТЕЛНО УНИЩОЖАВАНЕ НА ГРЪЦКАТА ДЪРЖАВНОСТ.
Аз съм Иван , какъв съм според тебе, евреин, грък или българин? Името може да бъде само някакъв третостепенен маркер за националността.
цитирай
93. aristotelis - Вие микимауседонците сте диви маймуни-макаци!
18.08.2012 16:03
[quote=ivansimeonow]ИНТЕРЕСНО ОБЕДИНЕНИЕ, СВЪРЗАНО С РАЗРУШИТЕЛНО УНИЩОЖАВАНЕ НА ГРЪЦКАТА ДЪРЖАВНОСТ.
Когато гърците са създавали европейската цивилизация и през 776 год. преди христа са провеждали олимпйиски състезания вие прабългари и славяни сте се люлели на клона хванати с опашката и ви нямало на света дори като сперматозойди или ако ви имало някъде по-казахстанските степи сте се люлели на клона хванати с опашката и мяукали както котките, лаели като кучета, диви и варвари като маймуните макаци, без писменост до 9-ти век след христа, както пише и Академик Проф. Васил Гюзелев....."Славяните и прабългарите идват в балканските провинции на Византия както всички други “варварски” народи преди тях – със силата на меча. В края на V и началото VI в. те започват да нахлуват южно от р. Дунав, грабят каквото могат и се изтеглят".
цитирай
94. ivansimeonow - Ясно, който бърка женски с мъжки род ...
18.08.2012 16:30
Ясно,който бърка женски с мъжки род какъв е. Повече няма дати отговарям и не ми се натрапвай, включително с Вулгарос проф Сиктиридис и други анонимници
цитирай
95. анонимен - Проф.Сиктиридис
18.08.2012 18:30
Браво Аритотелис !
Един разумен човек, не си заслужава да спори и да се опитва да обори мнението на простаците.
Просто ги оставя те да го сторят сами.


цитирай
96. анонимен - Все още не ми е ясно, как гърците са успели да откраднат
19.08.2012 00:08
Илиадата от траките. Защо толкова упорито са си я предавали от уста на уста, докато успеят да откраднат писмеността на траките? И после - хоп, едва успели да им откраднат писмеността и вече създали първия си писмен плагиат. Явно тези траки явно са бири мноого мързеливи. Създали една Илиада, пък ги домързяло и да я запомнят, и да я запишат.
цитирай
97. анонимен - 96. анонимен...Илиадата от траките...
19.08.2012 11:10
Г-н Симеоноглу! На колко Поморийска сте?
Ааа.Рамазан байрам бре!Ракия йок,харам бре!
Анадън му?
цитирай
98. анонимен - "Изгубим ли България, губим всичко"
24.08.2012 11:14
30.06.2012
На 30-ти юни, когато се навършват 10 години от смъртта на големия български писател и родолюбец Николай Хайтов, гей парад опозори столицата, преминавайки по булевард, носещ името на една от най-светлите личности в българската история Васил Левски.

http://www.skat.bg/news.php?action=0&newsID=17688
цитирай
99. shtaparov - Гръкоманът е като мюсюлман и нар...
12.03.2019 06:20
Гръкоманът е като мюсюлман и наркоман- прилича на човек,но не е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aristotelis
Категория: История
Прочетен: 1841134
Постинги: 266
Коментари: 1484
Гласове: 303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031