Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2012 18:37 - Посолство на Република България в Атина, Кратка история на България ".......Прабългарите, народ от тюркски произход"
Автор: aristotelis Категория: История   
Прочетен: 22890 Коментари: 25 Гласове:
0

Последна промяна: 28.04.2013 20:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Република България
Министерство на външните работи
Посолство на Република България
Атина, Гърция
Официален сайт:http://www.mfa.bg/embassies/greecegk/bg/635/index.html
http://www.mfa.bg/embassies/greece/bg/611/index.html  Територията на България е обитавана от най-ранните исторически времена - каменната ера и медно-каменната епоха. Археологически открития от това време са направени близо до Карлово, в региона на Нова Загора, Велико Търново, Видин, София, Тетевен, Троян и в Родопите. От това време датира и най-старото златно съкровище в света, открито край Варна.
В бронзовата епоха тук се заселват траките, споменати за пръв път от Омир. Те се занимават със земеделие и животновъдство и оставят доказателства за богата култура (Вълчитрънското съкровище). В ХІ-VІ век преди новата ера се появяват първите тракийски държавни обединения, разцветът на които е през VІІ-VІ в. пр.н.е.
През І век пр.н.е. техните земи са завладени от Рим, а от V в. са включени във Византия. Постепенно те са претопени от заселилите се през VІ век на Балканския полуостров славяни.

През втората половина на VІІ в. на територията на днешна Североизточна България се заселват и прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г. Начело на държавата застава водачът на прабългарите хан Аспарух, а за столица е обявена Плиска.

Под управлението на хан Тервел (700-718 г.) България се разширява териториално и се превръща в голяма политическа сила. При хан Крум (803-814 г.) България граничи на запад с империята на Карл Велики, а на изток българските войски достигат стените на столицата на Византия Константинопол.

През 864 г., по време на управлението на княз Борис Първи Михаил (852-889 г.), българите приемат християнството като официална религия. С това се премахват етническите различия между прабългари и славяни и започва изграждането на единна българска народност.

В края на ІХ век братята Кирил (Константин Философ) и Методий създават и разпространяват славянската азбука. Техните ученици Климент и Наум идват в България, където са радушно приети и намират добри условия за работа. Те развиват богата образователна и литературна дейност. От България славянската писменост се разпространява и в други славянски страни, като Сърбия и Русия. Охрид и Плиска, а по-късно и новата столица Велики Преслав стават центрове на българската, а като цяло и на славянската култура.

По времето на цар Симеон (893-927 г.) се установява “Златният век на българската култура”, а границите на страната достигат до Черно море, Бяло море и Егейско море.

През 1018 г., след продължителни войни, България е покорена от Византия. Още през първите години под византийско управление българите започват да воюват за свободата си. През 1186 г. въстанието, водено от братята боляри Асен и Петър, отхвърля властта на Византия. Основава се Второто българско царство, а Търново става столица. След 1186 г. първоначално страната управлява Асен, а след това - Петър.

Предишната мощ на България се възстановява по времето на техния най-малък брат Калоян (1197-1207 г.), а по времето на цар Иван Асен Втори (1218 -1241 г.) Второто българско царство достига своя най-голям разцвет - установява политическа хегемония в Югоизточна Европа, разширява границите си до Черно море, Бяло море и Адриатическо море, развива се икономиката и културата. България достига нов връх, който продължава до края на Втората българска държава (1186 – 1396 г.).

Разногласията сред част от болярите водят до разделянето на страната на две царства - Видинско и Търновско. Това отслабва страната и тя е покорена от Османската империя през 1396 г. В продължение на почти пет века България е под османско управление. Началните години се характеризират със спорадични и неорганизирани опити за извоюване на свободата. По-късно появата на хайдутите позволява основаването на добре организирано националноосвободително движение.

В началото на ХVІІІ в. започва формирането на българската нация и развитието на българската просвета. Подтик за това става трудът на монаха Паисий Хилендарски - “История славянобългарска”, написана през 1762 г. Идеите за национална свобода водят до установяване на самостоятелна национална църква, развитие на образованието и културата. Началото на организираното революционно движение за освобождение от османското господство се свързва с делото на Георги Сава Раковски (1821-1867 г.) - писател и публицист, основател и идеолог на национал либералното освободително движение.

Основни фигури в освободителното движение са Васил Левски, Любен Каравелов, Христо Ботев и много други българи.

През 1876 г. избухва Априлското въстание – първият мащабен и организиран опит за освобождение от османското господство. Въстанието е жестоко смазано и удавено в кръв, но привлича вниманието на европейските страни към българските национални въпроси. През 1878 г., в резултат на Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.), българската държава е възстановена, но не е постигнато национално обединение. Бившите български територии са разделени на три - провъзгласено е Княжество България с княз Александър Батенберг, Източна Румелия с губернатор християнин, назначен от султана, а Тракия и Македония остават под управлението на Османската империя.

Краят на ХІХ и началото на ХХ век се характеризират със забележителни достижения във всички изящни изкуства. Това е периодът, в който творят българските поети и писатели Иван Вазов, Алеко Константинов, Димчо Дебелянов, Пенчо Славейков – единственият българин, който се споменава като кандидат за Нобелова награда, Пейо Яворов. Художниците Ан. Митов, Ив. Ангелов, Ив. Мърквичка, Яр. Вешин, Б. Шатц създават едни от най-забележителните творби от този период. В края на ХІХ век се поставя началото на българската професионална музикална култура. Първи български композитори са Ем. Манолов, Д. Христов, Г. Атанасов – Маестрото.

Решението за разпокъсване на България, взето на Берлинския конгрес (1878 г.), никога не е било приемано от народа. Като последица от решенията от 1878 г. избухва Кресненско-Разложкото въстание (1878-1879 г.), което през 1885 г. довежда до обединението на Княжество България и Източна Румелия. Избухва и Илинденско-Преображенското въстание (1903 г.).

Фердинанд Сакс Кобургготски, български княз от 1887 г., прокламира независимост от Турция и през 1908 г. става цар на българския народ. България участва в Балканската война (1912 г.), заедно със Сърбия и Гърция се бори за свободата на Тракия и Македония. България печели тази война, но в последвалата Междусъюзническа война (1913 г.) е победена от Румъния, Турция и от предишните си съюзници, които откъсват от нея територии, населени с българи.

Намесата на България в Първата световна война на страната на Централните сили завършва с национална катастрофа. През 1918 г. цар Фердинанд абдикира в полза на сина си Борис Трети. Мирният Ньойски договор от 1919 г. налага сурови клаузи на България - тя губи излаза си на Бяло море, Западна Тракия става част от Гърция, Южна Добруджа се присъединява към Румъния, а околностите на Струмица, Босилеград, Цариброд и села от Кулско се дават на Сърбо-хърватско-словенското кралство. (С българо-румънски договор през 1940 г. Южна Добруджа се връща на България.)В началото на 40-те години България води политика в интерес на Германия и силите на Оста. По-късно участието на български кавалерийски взводове на Източния фронт е прекратено. Цар Борис Трети подкрепя обществения натиск и не позволява депортирането на около 50 000 български евреи.

През август 1943 г. цар Борис Трети умира и регентството на младия цар Симеон Втори е провъзгласено за правителство на страната. На 5 септември 1944 г. съветската армия навлиза в България и на 9 септември се установява правителството на Отечествения фронт, оглавено от Кимон Георгиев. През 1946 г. България е провъзгласена за народна република. Царицата майка, цар Симеон ІІ и княгиня Мария-Луиза напускат страната през Турция за Египет. Българската комунистическа партия идва на власт. Политическите партии извън Отечествения фронт са забранени, икономиката и банките са национализирани, обработваемата земя насилствено е организирана в кооперации. В управлението на държавата последователно се сменят Георги Димитров, Васил Коларов, Вълко Червенков, Антон Югов и Тодор Живков.
10 ноември 1989 г. слага началото на демократичните промени в България. Приета е нова конституция (1991 г.), политическите партии са възстановени, собствеността, отнета през 1947 г., се възстановява, стартира приватизацията и връщането на земята. През 1990 г. Жельо Желев става президент на страната – първият демократично избран на този пост.

Основни приоритети във външната политика на България стават членството в Европейския съюз и в НАТО. Като резултат от значителния напредък на страната по изпълнение на критериите за членство на 10 декември 1999 г. България получава покана за започване на преговори за присъединяване.

На 15 февруари 2000 г. в Брюксел преговорите за членство стартират. На 1 декември 2000 г. Съветът на министрите на правосъдието и на вътрешните работи на Европейския съюз взема решение за безусловно изваждане на България от негативния визов списък.

Република България се присъедини към Северноатлантическия договор на 29 март 2004 г., заедно с Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения. Това съответства напълно на националните интереси и цели на България, която гледа на процеса на разширяване на НАТО преди всичко като ефективно средство за справяне със сложните предизвикателства към световната сигурност.

На среща на ЕС в Брюксел на 12 и 13 декември 2004 г. лидерите на 25-те решиха България да бъде приета в ЕС на 1 януари 2007 г. Европейските лидери се споразумяха да подпишат Договора за присъединяване със София и Букурещ през април 2005 г.

От 1 януари 2007 г. след като изпълни критериите за членство България стана пълноправен член на Европейския съюз.



Гласувай:
2



1. анонимен - Нищо ново под слънцето, прабълг...
25.06.2012 19:10
Нищо ново под слънцето, прабългарите и славяни са създали българската държава, това е нашата истинска история пред света и като такава трябва да я уважаваме ако искаме и тя да ни уважава! Тракогърчееща се порнография е за публични домове и предизвиква най-малко смях и подигравка!
цитирай
2. анонимен - Да-така е ....
25.06.2012 22:11
Нали във всички училища се учи точно това! Какво може да искаме от посолството... Първо трябва да се учи ИСТИНСКАТА ни история в училище, а после всичко ще се оправи...
цитирай
3. анонимен - много забравяме
26.06.2012 17:38
Явно и това правителство ще разказва Златарските измислици. Ще чакаме следващото да промениме учебниците, че то съгласно горните братвежи, грешките в Турция и Румъния трябва да ги признаем за верни.
цитирай
4. анонимен - Христо Узунов: С 3 думи нашата истинска история!
27.06.2012 16:36
Постепенно те са претопени от заселилите се през VІ век на Балканския полуостров славяни. През втората половина на VІІ в. на територията на днешна Североизточна България се заселват и прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г. Начело на държавата застава водачът на прабългарите хан Аспарух, а за столица е обявена Плиска.
цитирай
5. анонимен - Кара Крум / не е турчин / разсъждава като българин
02.07.2012 17:02
Така . Славяните претопили многобройните траки, нещо, която не успяли да направят римляните. Но има една подробност. Славяните са овладели и Гърция. Каква е съдбата на по-малкото гърци? Претопили ли са се или не и защо?Помагам. Сплавяват се еднородни неща, например метали. Сплав от метал и вода май не бива, какво ще кажете? Подобно претопяване или сплавяване говори само за едно-за близост
Дайте повече информация Каква е тази история в Атина, защо ползвате нея, в България изчерпана ли е Разчитам на интелигентността ви!
цитирай
6. aristotelis - Славяните са овладели и Гърция в твоята болна и извратена глава!
02.07.2012 22:39
анонимен написа:
Така . Славяните претопили многобройните траки, нещо, която не успяли да направят римляните. Но има една подробност. Славяните са овладели и Гърция. Каква е съдбата на по-малкото гърци? Претопили ли са се или не и защо?Помагам. Сплавяват се еднородни неща, например метали. Сплав от метал и вода май не бива, какво ще кажете? Подобно претопяване или сплавяване говори само за едно-за близост
Дайте повече информация Каква е тази история в Атина, защо ползвате нея, в България изчерпана ли е Разчитам на интелигентността ви!


Когато гърците са създали европейската цивилизация и през 776 год. преди христа са провеждали олимпйиски състезания вие прабългари и славяни сте се люлели на клона хванати с опашката и ви нямало на света дори като сперматозойди или ако ви имало някъде по-казахстанските степи сте мяукали както котките и лаели като кучета, диви и варвари без писменост до 9-ти век след христа както пише и Академик Проф. Васил Гюзелев....."Славяните и прабългарите идват в балканските провинции на Византия както всички други “варварски” народи преди тях – със силата на меча. В края на V и началото VI в. те започват да нахлуват южно от р. Дунав, грабят каквото могат и се изтеглят".
цитирай
7. анонимен - ФАНАРИОТ
31.07.2012 21:46
НАРОД, КОЙТО СЕ СРАМУВА И НЕ ПОЧИТА МИНАЛОТО СИ, НЯМА БЪДЕЩЕ!

цитирай
8. ivansimeonow - За твое сведение Аристотелис, т...
03.08.2012 20:36
За твое сведение Аристотелис, траките са по- стари жители на Балканите от гърците. От съмнителния материал който предлагаш, защото е пълен с противоречия и от раздразнението ти от коментара на анонимния Кара Крум съм принуден да направя едно заключение, което иначе бих ти спестил. Пиша на ти, защото се познаваме, поне чрез кореспонденция. Така, днешните гърци съответстват на античните точно толкова, колкото съвременните египтяни на античните
цитирай
9. анонимен - Саракацанос
03.08.2012 21:51
5. анонимен - Кара Крум = 8. ivansimeonow
...претопяване или сплавяване говори само за едно-за близост...
===================================

Г-н Симонидис ! Вие да не би да сте... заварчик?
цитирай
10. ivansimeonow - А вие господин Саракацанос, казах ...
04.08.2012 20:12
А вие господин Саракацанос, казах Ви, че фамилията ми не е такава, да не би да сте....Аристотелис? Не, не съм заварчик, но когато историците ползват несвойствени термини се получават такива абсурди.. Все пак поздравявам ви за добрия тон ,личи си гръцкото. Това ,че човек прави грешни / ПОНЯКОГА / ИЗВОДИ, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ Е ГРЕШНИК!
цитирай
11. анонимен - Компаньонка - 10. ivansimeonow
04.08.2012 22:21
Г-н Симеонов,извинявайте че се намесвам във вашия мъжки разговор. И аз не съм историчка,но съм имала близост и опит със "заварките" ( претопяване и сплавяване ) с много гърци . Повярвайте ми, аз и всички мои колежки ( българки, рускини,чехкини,полякини и т.н.) единодушно ви уверяваме, че в това отношение гърците са ненадминати . Само да не си направите погрешни заключения и извода че съм грешница !
цитирай
12. ivansimeonow - кАКВИТО ИСКАТЕ ФАНТОМИ ВАДЕТЕ, ...
05.08.2012 01:10
кАКВИТО ИСКАТЕ ФАНТОМИ ВАДЕТЕ ,ДНЕШНИТЕ ГЪРЦИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ДРЕВНИТЕ. ПОСОЧЕТЕ МИ СЪВРЕМЕННИЯ ПИТАГОР , ЕСХИЛ,, САФО/ ДА НЕ БИ ГОРНИЯ ФАНТОМ ДА Е ЕКВИВАЛЕНТЪТ?! /. ЕВКЛИД И МОЖЕ ДА ПОВЯРВАМ!
цитирай
13. анонимен - А бе нещастен цървул, празна тиква, Гърция има двама Поети Нобелисти, 2-ма музиканти с ОСКАР...!!!!!!!!!!
05.08.2012 13:00
НЯКОЙ ОТ ВЕЛИКИТИ ГРЪЦКИ ЛИЧНОСТИ В ЕВРОПА!
ЕЛ ГРЕКО(1541-1614), КОНСТАНТИНОС КАВАФИС(1863-1933), ГЕОРГИОС СЕФЕРИС
(1900-1971), ОДИСЕАС ЕЛИТИС(1911-1996), НИКОС КАЗАНДЖАКИС(1883-1957), МАРИЯ КАЛАС(1923-1977), МАНОС ХАДЗИДАКИС(1925-1994), МИКИС ТЕОДОРАКИС(1925), ВАНГЕЛИС(1943), ТАНОС МИКРУЦИКОС(1947), ПАП-ТЕСТ ГЕОРГИОС ПАПАНИКОЛАУ(1883 - 1962 г.), е световна личност на медицинската наука, роден в Гърция, град Кими на остров Евия през 13 май 1883 година.......................
НИКОС
КАЗАНДЖАКИС(1883-1957),







цитирай
14. анонимен - ИЗВИНЯВАЙ, ТЕОДОРЕ!!!!!!!!!!!!!!!
05.08.2012 13:07
ЗАБРАВИХ ВЕЛИКИЯ режисьор "ТЕОДОРОС АНГЕЛОПУЛОС"(1935-2012)!
цитирай
15. анонимен - ИЗВИНЯВАЙ, КОСТА!!!!!!!!!!!!
05.08.2012 13:12
ЗАБРАВИХ ВЕЛИКИЯ режисьор "КОСТАС ГАВРАС"(1933).................
цитирай
16. анонимен - КОМПЛЕКСАРСКО МИКИМАУСЕДОНСКО КОПЕЛЕ, СПЕРМАТОЗОЙД БЕЗ МАЙКА И ТАТКО!
05.08.2012 13:17
ivansimeonow написа:
кАКВИТО ИСКАТЕ ФАНТОМИ ВАДЕТЕ ,ДНЕШНИТЕ ГЪРЦИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ДРЕВНИТЕ. ПОСОЧЕТЕ МИ СЪВРЕМЕННИЯ ПИТАГОР , ЕСХИЛ,, САФО/ ДА НЕ БИ ГОРНИЯ ФАНТОМ ДА Е ЕКВИВАЛЕНТЪТ?! /. ЕВКЛИД И МОЖЕ ДА ПОВЯРВАМ!

Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Значение на изучаването на старогръцки език
Гръцкият език има 2500 години история. Той е в основата на европейската цивилизация, като норма. Изчислено е че по-всичките европейски езици има около 54.000 гръцки думи. А на речника на Уебстър на англйиски език има 45.000 гръцки думи. Влиянието на старогръцкия върху старобългарския и среднобългарския език е много силно. Има 3 периода в развитието на езика: 1) старогръцки език 2) средногръцки език (византийски език) 3) новогръцки език. Гръцкият принадлежи към езиковата група на индоевропейското езиково семейство. То обхваща огромно количество езици, които в момента са на територията от Индия до Европа. Това е общ праезик и на него в дълбока древност са залегнали езиците, които влизат в тази група. Този праезик е представлявал една огромна динамична структура. Всички езици в тази група имат флексидност – специфични окончания, които лепят на думата. На база на старогръцкия може да се реконструира как са се развили другите езици, за които няма толкова знания към момента.
Основни характеристики на гръцкия език
1. езиково единство, което се е запазило от отделянето на езика като самостоятелен до сега (~ 3000 години); много малко езици по света го имат.
2. непрекъсната традиция (устна и писмена)
3. едновременно използване на езикови форми, създадени в различни периоди: 40% от лексиката на Омир се ползва и днес на новогръцки.
4. изключително гъвкав.
5. огромни словообразувателни възможности, по-големи дори от тези на немския език.
цитирай
17. aristotelis - кАКВИТО ИСКАТЕ ФАНТОМИ ВАДЕТЕ, ...
05.08.2012 13:21
ivansimeonow написа:
кАКВИТО ИСКАТЕ ФАНТОМИ ВАДЕТЕ ,ДНЕШНИТЕ ГЪРЦИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ДРЕВНИТЕ. ПОСОЧЕТЕ МИ СЪВРЕМЕННИЯ ПИТАГОР , ЕСХИЛ,, САФО/ ДА НЕ БИ ГОРНИЯ ФАНТОМ ДА Е ЕКВИВАЛЕНТЪТ?! /. ЕВКЛИД И МОЖЕ ДА ПОВЯРВАМ!


С ОНСНОВНАТА РАЗЛИКА ЧЕ НИЕ ДНЕШНИТЕ ГЪРЦИ ГОВОРИМ ГРЪЦКИ ЕЗИК А ЕЗИКА Е ДУШАТА И СЪРЦЕТО НА ЕЛИНИЗМА! А ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ ВИЕ БЪЛГАРИТЕ КАТО ВЛЕЗЕТЕ В МУЗЕЙТЕ В БЪЛГАРИЯ, ВСИЧКИТЕ ПАМЕТНИЦИ СА ГРЪЦКИ И ВЪРХУ ТЯХ ПИШЕ НА ГРЪЦКИ ЕЗИК! А ДОКАТО ВИЕ КАТО ПОСЕТИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИТЕ МУЗЕЙ БЛЕЕТЕ КАТО ХАЙВАНИ БЕЗ ДА РАЗБИРАТЕ КАКВО ПИШЕ, АЗ РАЗБИРАМ И ПЪТУВАМ ВЪВ ВРЕМЕТО ЗАЩОТО СИ Е ГРЪЦКО, НАШЕ НАСЛЕДСТВО А ВИЕ ИМАТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО САМО ДА ГО ПАЗИТЕ И ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА НЕГО, БЕЗ ДА СЕ КОМПЛЕКСИРАТЕ И ДА СТАВАТЕ СМЕХОТВОРНИ И ДА СЕ ПРЕВРЪЩАТЕ В КЛОЙНИ НА ИСТОРИЯТА ПОДОБНО НА МИКИМУСЕДОНЦИТЕ!
цитирай
18. анонимен - проф.д-ръ Бай Ганьо Ценовъ - 12. ivansimeonow
05.08.2012 16:58
Г-н Симеонов! Ние като "дошляци" на Балканите,трябва да сме
благодарни на византийците,че са ни дали земя под аренда и все още не са поискали обещетение от нас, за безчинствата които сме вършили в Северна Гърция по времето на Втората Световна Война, като васали на хитлеристите. Отгоре на всичко ни хранят и спасиха половин България от гладен геноцид и мизерия. А ние лаем,като неблагодарни кьопеци.




цитирай
19. ivansimeonow - кОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА ОБЯСНЯВАМ Н...
06.08.2012 00:16
кОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА ОБЯСНЯВАМ НА"ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ" ГРЪКОМАНИ И ПСЕВДОГРЪКОМАНИ, ОТРИТНАТИ ОТВСЯКЪДЕ, ЗАЩОТО СА АНОНИМНИЦИ, ЧЕ ВИЗАНТИЯ Е ИЗМИСЛЕНО ИМЕ И НЕ Е ГРЪЦКА ИМПЕРИЯ, А РИМСКА- ПОДАНИЦИТЕ И СА РОМЕИ-РИМЛЯНИ. кОГАТО ПРОУМЕЕТЕ ТОВА МОЖЕ ДА НАДНИКНА ТУК ДА НЕ ИЗРЕЖДАМ НАШИТЕ ПОЕТИ ,ЕДИН БОТЕВ СТИГА ,АТАНАСОВ С КОМПЮТЪРА, ЙОРДАНОВ С ЛУННАТА КАПСУЛА. НАЙ-МАЛКО В СЪВРЕМЕННАТА НАУКА МОЖЕТЕ ДА СЕ МЕРИТЕ С НЯКОГО АНОНИМНИЦИ. ПОСТИЖЕНИЯТА ВИ СА ДРУГИ, ТЕ СА В ХРОНИКИТЕ НА СВЕТОВНИТЕ НОВИНИ И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО, СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ ИМАМ ПОВЕЧЕ ГРЪЦКО, НЕ МРАЗЯ ГЪРЦИТЕ, ПРОСТО СИ ИМАМ РАБОТА С ПРОВОКАТОРИ ПИШЕТЕ СИ КОЛКОТО ИСКАТЕ ЩЕ КОРЕСПОНДИРАТЕ СЪС СБЕ СИ
цитирай
20. aristotelis - Г-н Симеонов! Ние като "дошляци" на Балканите....
06.08.2012 00:22
ivansimeonow написа:
кОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА ОБЯСНЯВАМ НА"ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ" ГРЪКОМАНИ И ПСЕВДОГРЪКОМАНИ, ОТРИТНАТИ ОТВСЯКЪДЕ, ЗАЩОТО СА АНОНИМНИЦИ, ЧЕ ВИЗАНТИЯ Е ИЗМИСЛЕНО ИМЕ И НЕ Е ГРЪЦКА ИМПЕРИЯ, А РИМСКА- ПОДАНИЦИТЕ И СА РОМЕИ-РИМЛЯНИ. кОГАТО ПРОУМЕЕТЕ ТОВА МОЖЕ ДА НАДНИКНА ТУК ДА НЕ ИЗРЕЖДАМ НАШИТЕ ПОЕТИ ,ЕДИН БОТЕВ СТИГА ,АТАНАСОВ С КОМПЮТЪРА, ЙОРДАНОВ С ЛУННАТА КАПСУЛА. НАЙ-МАЛКО В СЪВРЕМЕННАТА НАУКА МОЖЕТЕ ДА СЕ МЕРИТЕ С НЯКОГО АНОНИМНИЦИ. ПОСТИЖЕНИЯТА ВИ СА ДРУГИ, ТЕ СА В ХРОНИКИТЕ НА СВЕТОВНИТЕ НОВИНИ И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО, СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ ИМАМ ПОВЕЧЕ ГРЪЦКО, НЕ МРАЗЯ ГЪРЦИТЕ, ПРОСТО СИ ИМАМ РАБОТА С ПРОВОКАТОРИ ПИШЕТЕ СИ КОЛКОТО ИСКАТЕ ЩЕ КОРЕСПОНДИРАТЕ СЪС СБЕ СИ

Г-н Симеонов! Ние като "дошляци" на Балканите,трябва да сме
благодарни на византийците,че са ни дали земя под аренда и все още не са поискали обещетение от нас, за безчинствата които сме вършили в Северна Гърция по времето на Втората Световна Война, като васали на хитлеристите. Отгоре на всичко ни хранят и спасиха половин България от гладен геноцид и мизерия. А ние лаем,като неблагодарни кьопеци.
цитирай
21. ivansimeonow - Уф Аристотелис, и на това съм ти о...
06.08.2012 00:54
Уф Аристотелис, и на това съм ти отговорил, не съм адресирал към тебе само историята за магаретата с фенерите. Ти си анонимен и може да си всякакъв. Не знам какво целиш, реално аз не съм срещу гърците, нито пък демонстрирам някаква агресия непредизвикана. Хайде да сложим приятелски, културно,както беше досега точка на полемиката. В края на краищата етнос в чист вид няма никъде по света. По-важно е какъв се чувства човек и да уважава и другите, защото и те са хора. С поздрави!
цитирай
22. анонимен - Чистач :---
09.08.2012 09:19
БРЪЗО БРИШЕШ МА КАТ ТА НАБАРАМ ДА ТА ОНОДА ДЪРТИ ПЕДЕРУНГЕЛЕ, ША МА УПУМЕНУВАШ КОГА СЕ ПРОБАШ ДА ПРЪДНЕШ ПА СЕ НАСЕРЕШ!
С ПО-ЗДРАВ ОТ МАНАФА
цитирай
23. анонимен - ХАН КУРБРАТ - до татаромонгола варваринът 57
10.08.2012 17:36
САМО К*Р ЗА ТЕБ , В УСТА*А ЧЕРВЕЙ.
цитирай
24. анонимен - до сиганина с църния потник:
10.08.2012 20:40
"...Уважаеми учени от БАН, време е да свалите превръзката от очите си и да започнете да изобличавате убийците на предците на народа, който плаща заплатата ви!"
=====================================================

Стара българска поговорка:

Сиганин ! Голям к*р ще лапаш,голяма дума не казвай !

цитирай
25. shtaparov - На посолството нали знаеш кой му ...
12.03.2019 06:30
На посолството нали знаеш кой му спуска информацията- разни мургави гръкоидни лаици като твоя интимен приятел Кощадинов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aristotelis
Категория: История
Прочетен: 1841092
Постинги: 266
Коментари: 1484
Гласове: 303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031